Illik karácsonyra elmenni a párom rokonaihoz, ha csak 3 hónapja vagyunk együtt? (Nagy szülők, Nagyszülők testvérei akik külön helyen laknak).
Jól írták itt többen, ha meghívnak, akkor illik elmenni. Mi december elején jöttünk össze, és dec.25-én náluk ebédeltem (családja meghívott engem is, akkor ismertem meg őket). Anyukámék pedig 26-ára meghívták őt is, szóval így gyorsan megismertük egymás szüleit/testvéreit/nagyszüleit.
(Azóta már a férjem:)
Mi október végén jöttünk össze, egy hete vitt haza, mert náluk együtt lakik 3 generáció és hogy ne legyen kellemetlen karácsonykor, hogy akkor találkozunk először. A szüleim viszont 26-án találkoznak vele először.
Már november közepén megbeszéltük, hogy szeretnénk együtt karácsonyozni, igazából nem is volt nagyon kérdés, csak megkérdeztük a családjainkat, hogy kinek melyik nap jó.
Én hívtam a páromat, és szívesen jött :) Nagyszüleim pedig szívesen látták.
"Hivatalosan" szeptemberben jöttünk össze, de előtte kb 2 évig barátok voltunk.
Erre nincs általános recept. Minden a helyzettől és az adott családtól függ. Ha konkrétan meghívtak, vagy a párod visz téged úgy, hogy a szülők is várják, akkor oké. Ha csak mennél te is a pároddal meghívás nélkül, akkor nem.
Egyébként nem számít, hogy 3 hónap. Én a feleségemmel anno október végén találkoztam, de karácsonykor már hívtak engem is a szülei, januárban meg hozzánk is költözött a párom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!