Hagyatéki tárgyaláson ha nem vagyok jelen, akkor elesek az örökségtől?
Meghalt egy rokonom, többen vagyunk örökösök. Én még nem kaptam meg a hivatalos értesítőt, de van aki már igen, és elmondták nekem is a dátumot...
Sajnos pont akkor lesz januárban, amikor egy fontos munkahelyi programom lesz. Még próbaidős vagyok, ciki lenne épp nekem hiányoznom.
Az az igazság, hogy a hagyatékira meghatalmazottat sem szívesen küldenék.
Ha se meghatalmazott, se magam sem jelenek meg, akkor elesek az örökségtől automatikusan, vagy nem?
Ott a tárgyaláson mibe lenne beleszólásom egyébként?
Menj el a hagyatekira. Ne legy hulye.
Ott ismertetik veled az orokseged. Meg megtudod,ki mit kap.
Minden felnott ember elmegy a hagyatekira.
Közben megkaptam én is a levelet. Amilyen a posta, ráadásul mifelénk a helyi postás sunnyog, és nem jár mindenhol mindennap, van, hogy csak hetente egyszer hozza az egész heti postánkat.... De az a dátum, ahogy jelezték a többiek.
És nem sörözgetésről van szó. Szakmai, ha nem is mindennapi feladatom, nem pótolható, viszont azt sem szeretném, hogy ne legyen munkám, ha nem veszek részt rajta....
A ki mit kap nem egyértelmű?
Ha tudja a közjegyző, hogy kik az örökösök, és ott a hagyatéki lista, akkor minden tétel oszlik olyan arányban, ahogy mindenki a rokonsági foka szerint törvény szerint örökölhet, nem??
Vagy tévedek?
Szoktak "érdekes" dolgok lenni a hagyatékin, de szerencsére van mód fellebbezni, ha valamiért akadályoztatva vagy és a hagyaték egyértelműen nem fedi az elképzeléseidet.
14-es vagyok
Az lemaradt, hogy az értesítés küldőjének (gondolom a közjegyző) írásban jelezd, hogy a hagyatéki tárgyaláson nem tudsz megjelenni! Ha ismert az email címe, akkor az is elegendő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!