Ha a barátnőmnél lakom a szüleinél és nincsen közös kasszánk mi akkor is élettársi viszonyban vagyunk?
Kérdés, hogy most hivatalosan én nőtlen vagyok vagy élettársi kapcsolatban élek?
1 éve lakom náluk, ideiglenes lakcímmel.Ő(18+) tanul, én dolgozom. Közös vagyonunk nincsen. Közös kasszánk nincsen.
Nem. Csak eloskodsz a csajod csaladjan. ;o))))
Elettarsi viszony = közös háztartásban, érzelmi és gazdasági közösség
Mit fizettek egyutt ?
"Az élettársi kapcsolat egy olyan párkapcsolati forma, amely két, egymással házasságot nem kötött, érzelmi és gazdasági közösségben élő személy között áll fenn. Különbözik mind a házasságtól, mind a bejegyzett élettársi kapcsolattól, mivel nem valamely állami hatóság előtti akaratnyilvánítással, hanem az együttélés tényével jön létre."
És a gazdasági közösség nem arról szól, hogy közös vagy nem közös kassza, hanem arról, hogy közösen finanszírozzátok az életeteket, akár közös kasszából, akár valamilyen megosztott teherviseléssel.
Élősködő vagy, de ilyen kategória jogilag nincs.
A rezsibe beszállás (már ha egyáltalán van ilyen) még nem gazdasági közösség. A lakótársak is megteszik, közös albérlet esetében.
De az, utolsó... a lakótársak esetén az "érzelmi és gazdasági közösség"-ből az első hiányzik, az érzelmi közösség. Meg ha jogászkodunk akkor még van fontos feltétele az élettársi kapcsolatnak:
Egyik fél sem állhat mással se házastársi (se éllettársi) kapcsolatban.
Szóval, aki úgy költözik össze egy új partnerrel, hogy a régivel még nem váltak el, azok tényleg nem lesznek élettársak, csak a válás kimondása után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!