Pénzügyi dolgok kinél hogy működnek?
Az élettarsammal az én házamban élünk együtt. Van hogy nem ad egyáltalán a kezembe pénzt, csak vesz apró dolgokat amire szükség van. Van hogy hetente 15-25 ezret is elkölt úgy, hogy semmi látszata nincs, míg én 4 emberre beosztok kb 30 ezret. Szerintetek ez normális?
Én úgy érzem hogy nem, de nagyon tanácstalan vagyok, nem egyszerű eset! Bármit mondok nem akarja megérteni. Mivel tudnék hatni rá?

Az elsö ugyan elég bunló stílusban írt, de a tartalma igaz.
Az összes kiadást felezni kell, rezsi, kaja, egyebek - összeírod, mire mennyi megy el, amiröl van számla, ott azt mutatod meg, a bevásárlásokról meg a blokkokat tedd el -, és utána elkéred ennek a felét töle.
Emellett ha megoldható, értelmes lenne minden hónapban valamennyit egy külön számlára tenni, ami a váratlan kiadásokat fedezi - erre viszont természetesen mindkettöknek kell egyformán, hogy adjatok, vita esetén meg a felét kapja meg és mehet.

Ha közös kasszán vagytok, akkor közölni kell vele, hogy a fizetését adja le, te beosztod, mivel te kezeled a pénzt. Ha külön kasszán, akkor közöld vele, hogy a számla, rezsi, lakbér stb felét állnia kell, és a kajáját is oldja meg. Nem fog egy ingyenélő felnőttet eltartani.
Nálunk közös számla van, mi az elején így egyeztünk meg. Mivel nekem nő létemre kifolyik a pénz a kezemből ( nem tudom beosztani, nem tudok spórolni) a férjem a pénztáros. Igaz könyvelő, ért a pénzhez.

A minimum hogy a rezsi és kaja rá eső részét fizeti. Ha nem, kívül tágasabb, az ilyennel csak többen vagytok, semmit sem ér.
Ki a másik két ember?

Igazából szerintem normális esetben ha leadja a fizetését és mindene megvan (meleg lakás, kaja, tiszta ruha) és marad nála valamennyi az úgy jó kellene hogy legyen. De hogy ennyi pénzt elköltött úgy hogy nincs látszata....
Sőt
Nekem most nincs pénzem
Pénteken leadta a kis fizuját
De 20 ezer nála maradt (merthogy az maszek pénz volt) plusz visszaadtam neki 5ezret
Vasárnap este már 14ezer volt a pénztárcájában
Tegnap este már csak 7500
Egyszerűen nem értem

És még elvárta volna hogy fizessem ki a telefon számláját
Lehet én vagyok béna de 24ezret nem tudok beosztani egy hétre 4 embernek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!