Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Rossz irányba...

Mit tegyek? Rossz irányba változtam.

Figyelt kérdés

Szóval először is köszönöm aki végig olvassa, és lehetőleg csak normális válaszokat kérnék, nincs szükségem oltásra..

14 éves lány vagyok, mindig jó tanuló, szófogadó voltam. De ezen a nyáron teljesen megváltoztam. Az egész a ballagásommal kezdődött, amikor este bulizni voltam. Sikerült kicsit becsiccsentenem.. aztán jöttek a fiúk.. volt hogy 1 évig rám sem néztek, de ballagástól mostanáig összeszámoltam pontosan 10en akartak velem összejönni. Volt egy 3 napos fesztivál, ahol a legjobb barátnőm összejött azzal a sráccal aki nekem 2 évig tetszett.. ez miatt mind a 3 nap ittam.. Mostanában rászoktam a cigizésre pedig megfogadtam hogy soha nem gyújtok rá. Egy héttel ez előtt volt egy házibuli ahol szintén berúgtam és majdnem összejöttem egy sráccal.. akit én azóta úgy érzem szeretek, de alig beszélünk. Szombaton anyumék nem engedtek bulizni ezért azt mondtam hogy barátnőmnél alszok, közbe meg elmentem bulizni bnőmmel. Ráadásul anyum és testvérem állandóan veszekednek, nem bírom.. tegnap én is összevesztem tesómmal ami miatt olyan ideges lettem hogy beleütöttem a falba a kezem és zúzódásom lett. Most is legszívesebben innék mert elfelejthetek mindent.. de könyörgöm csak 14 éves vagyok úgy érzem tönkreteszem az életem.. mit tegyek? vagy tudok még tenni valamit? segítsetek!

2010. júl. 16. 15:06
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

1.Ismerd fel a problémát!--->MEGTÖRTÉNT!Csak így tovább!

2.Tisztázd a magadban,hogy megakarsz változni,nem akarod elcs*szni az életed!

3.Beszélgess a tesóddal..kérj tőle bocsánatot!(akkor is,ha nem te voltál a fő bűnös)

4.Mondd el a barátnődnek,hogy régebben tetszett a pasija,de mondd el neki,hogy sosem bántanád meg a barátnődet,és egy pasi miatt nem érdemes összeveszni!És persze fogadd meg,hogy nem mászol rá a pasijára!

5.Menj el a barátnőddel sétálni,vásárolni,sétálni!Ne a beszélgetésről,hanem a hülyülésről szóljon az a délután!Estére mindenképp menj haza!

6.Kapcsolj magadnak otthon valami megnyugtató zenét!

7.Feküdj le aludni!

8.Másnap határozd el magadban,hogy többet nem iszol(nem rúgsz be),nem cigizel,nem bulizol!Mert erre mindre majd 18 éves korodtól ráérsz!

9.Váltsd be a határozásaidat-NE IGYÁL,NE CIGIZZ,NE BULIZZ!:) max. belefér egy kertiparti,szülinapi buli,meg a családi ünnepek..barátnők névnapjai,szülinapjai:)

10.Örülj annak,hogy sikerült újra a jó vágányra terelni az életedet,és nyugodj meg,minden a helyes irányba megy majd..!

Én azt mondom,választhatsz:

Ha sikerül betartanod,hogy ne igyál,ne cigizz,ne bulizz,akkor egy ilyen élet vár rád:

-Nyugodtabb leszel,az egészséged nem romlik,sikeresebb leszel az életben(saját család,saját lakás..)

Ha nem sikerül betartani,és továbbra is cigizel,bulizol,iszol agyba-főbe,akkor így végzed:

-Egyre csak romlik majd az egészséged!!

-Nem tudod tartani a mértéket!!

-Ördögi körbe keveredsz,és onnan már csak az elvonókúra jelentheti a kiutat vagy pedig a halál(ha még drogoznál is mellette,vagy pedig egy kis diszkóbaleset-részegen vezetni,részeg sofőr mellé beülni az autóba,motorra)

-Az utcán is végezheted,és koldulhatsz a Tesco parkolóba!!

-És még ezerannyi rossz vár rád!Megvet a családod(segíteni már nem tudnak,hiába próbálnák),megvetnek a barátaid,és aztán később ők is elhagynak!

DE MÉG MOST VÁLASZTHATSZ!!

TE MÉG MEGMENTHETED AZ ÉLETED!És szebb jövő várna majd rád!

2010. júl. 16. 15:41
 12/14 A kérdező kommentje:

köszönöm a megértő válaszokat, segítséget!

annyit szeretnék leírni hogy én nem menőségből cigizem, és iszom.. hanem mert jólesik.. sajnos.. megpróbálom összeszedni magam mert tényleg nem jó ez így :(

2010. júl. 16. 15:46
 13/14 anonim ***** válasza:

Egyrészt gratulálok, hogy felismerted a veszélyt. Már sokkal jobban állsz azoknál is, akik még nem indultak el a lejtőn, pláne azoknál, akik száguldanak lefelé ezerrel.

Véget ért a gyermeki lét biztonsága. 14 éves vagy, jócskán benne a pubertás korban. Életed innentől kezdve az útkeresésről szól, leszámítva néhány kegyelmi időt, amikor pár hónapig, esetleg néhány évig úgy fogad érezni, hogy most minden sinen van. Most a legfontosabb, hogy ne hibáztassd magad azért, ami történt, de törekedj rá, hogy ne maradj a lejtőn.

Nem vagy rossz ember azért, mert kipróbáltad az alkoholt. Egyrészt jólesik ebben az időben, és pl. a sör egészségesebb is mint a kóla, másfelől felszabadít olyan gátlásokat, amitől az ember szivesen szabadulna. A probléma ezzel az, hogy ha sokat iszol, az egyfelől megárthat, és nagyon rosszul érezheted tőle magad másnap, de hosszú távon is lehet káros hatása pl. a májadra. Másfelől a megváltozott viselkedésed miatt aggresszívvá vagy nevetségessé szánalmassá válhatsz olyan emberek előtt, akik amúgy felnéznének rád és tisztelnének. A harmadik probléma meg az, hogy elveszítheted a kontroll nagy részét a cselekedeteid fölött és olyasmi történik veled, amit biztosan nem akarnál: összeszedhetsz egy komolyabb sérülést, vagy az árok partján alszol el, esetleg mások kihasználnak (pl. kirabolnak, megerőszakolnak vagy csak lightosan felteszik az érdekes fotódat az internetre) stb. A lényeg, hogy tudd kontrollálni magad. Érezheted magad úgy is nagyon jól egy buliban, hogy TUDATOSAN csak keveset iszol.

A cigi hasonló. Nekem nem ízlett, de sokak számára van élvezeti értéke, van egy szertartásos jellege a közös cigizésnek, és közösségformáló szerepe is egyúttal. Ami viszont nem látszik, mert csak fokozatosan jön, hogy szép lassan egyre büdösebb leszel tőle, és az egészséged is lassan gyilkolja, a függőséged is észrevétlenül alakul ki, ráadásul megszabadulni tőle sokkal nehezebb, mint az alkoholtól. A cigivel kapcsolatban nem a mértékletességet javaslom, mint az alkohollal, hanem a teljes elzárkózást. Figyelld meg, milyen neház lesz. Hát még pár év múlva milyen nehéz lenne. Egyébként simán el lehet lenni dohányos társaságban nemdohányzóként is. Csak egy ideig kell szigorúan odafigyelni magadra, és ellenállni, ha megkínálnak, és kibírni a megjegyzéseket. Szép lassan el fogják fogadni.

A pasik iránti érdeklődésed is természetes hogy kialakult. Remélhetőleg nem égsz ki néhány év alatt, és ez a vágy megmarad benned, mignem 80 évesen szétaszott p-val azt nem mondod majd, hogy most már elég lesz havi 2. Csak arra vigyázz, hogy mindig legyen önbecsülésed. Klassz csaj vagy, a legjobbat érdemled (aki neked a legjobb) :)

Mit tehetnél? Keress magadnak értelmes célokat, esetleg keress munkát, olvass sokat, és írd le, hogy mit szeretnél az élettől. Le tudod írni, mi az öt legfontosabb célod? Ide is írhatod, de akár privátba is jöhet, ahogy neked a legjobb.

2010. júl. 16. 16:02
 14/14 anonim ***** válasza:
Ha ennyire tudod, hogy nem ezt akarod, akkor mi tart vissza?? Ennyi erő és önuralom legyen benned, mert rossz irányba tartasz. A bulizás, néha alkohol előfordul persze, a pasizás is, most élvezed a népszerűséget, a tini életet, de meg kell találni az arany középutat, amit élvezel, de nem teszed tönkre magad. Húzd meg a határokat, amiket nem lépsz túl.
2010. júl. 16. 17:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!