Hogyan vezessük rá a párommal apósomat, hogy adja ki nekünk a nagymama házát?
Figyelt kérdés
A következő a helyzet: párom nagymamája 85 éves, rossz állapotban van, már szinte egyáltalán nem tudja ellátni magát. Természetesen nem szeretnénk ha bekövetkezne a tragédia, de legyünk reálisak, hamarosan eljön az idő. Párom apjától szeretnénk majd kibérelni a házat vagy akár részletre megvenni tőle, azonban van 2 másik fiatalabb gyereke is, és eléggé anyagias természetű ráadásul, ezért aztán szóba se jöhet hogy bérleti díj nélkül lakjunk ott de ez nem probléma számunkra. Félünk hogy eladja rögtön a házat, ezért nem tudjuk mikor és hogyan beszéljünk vele hogy nekünk szükségünk lenne rá.2019. okt. 1. 16:49
11/14 A kérdező kommentje:
Nem az én ötletem volt hanem a páromé, évekkel ezelőtt amikor a nagypapa meghalt mondtam neki hogy költözzünk oda a nagymamához hogy ne legyen egyedül és tudjunk neki segíteni mindenben de ő nem akart. Nem kívánom senkinek a halálát, sőt! Azt kívánom éljen még sokáig. Sajnálom ha félreértettétek a szándékaimat.
2019. okt. 1. 19:13
12/14 anonim válasza:
Majd akkor menjetek át a hídon, ha odaértek!
Az élet produkál érdekes dolgokat, lehet, hogy a nagymama túléli az apóst, mert annak a fejére esik egy tégla.
13/14 anonim válasza:
Elsősorban (hacsak nincs közjegyző által aláírt végrendelet) apósodé a ház. A gyerekei maximum akkor örökölnek, ha após meghal, így nem is értem miért tartjátok a markotokat mindannyian (pláne, hogy még él a nagyi).
Meg kell kérdezni tőle egyenesen, hogy mik a tervei a házzal, aztán meg lehet beszélni. Felesleges körbeírni.
14/14 anonim válasza:
Ha nem gond a részletfizetés vagy a bérlés, miért nem kerestek egy másikat? Annyira jó a nagyi háza?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!