A szüleink rengeteget dolgoznak, sosincs ránk idejük. Az
ilyen emberek miért csinálnak gyerekeket?
Figyelt kérdés
Holnap lesz a 16.szülinapom és a szüleim egész hétvégén dolgoznak. Nagyon rosszul esik, de amikor szóba hozom idegesek lesznek, hogy de hát kell a pénz,sok a hitel meg minden. Idén az első szülőin se jelentek meg a tanár meg persze nekem mondja, hogy ez így nem lesz jó, mert tavaly is alig látták bent őket. Az, hogy már a gyerekük szülinapja se érdekli őket nekem nagy baj és van egy 8 éves öcsém is, akire vagy én vigyázok állandóan vagy a nagynéném. Nem értem minek kellettünk nekik, ha állandóan egyedül vagyunk itthon. Anyukám ápolónő és 12 órában jár dolgozni, ha itthon van rendszerint fáradt és kimerült. Apukám egy nyomdában területvezető, minden negyedév végén kb aludni jár csak haza. Nincsennek közös progik, nem tanulnak velünk, azt sem kérdezik meg mi volt a suliban vagy egyáltalán hogy vagyunk. Mindennap leírják a listát a tennivalókról és ennyi. Nekem még nem is olyan rossz, hogy nem lógnak a nyakamon, de a tesómnak több figyelem kellene és nem tőlem meg anyu húgától. Szerintem nagyon rossz szülők és érik már, h a szemükbe is megmondjam. Nagyon jól esett kicsit kiírnom magamból. Más anyukák éa apukák is ilyen keveset törődnek a gyerekeikkel?
Érthető hogy rosszul viseled,de mindent miattatok tesznek.Lehet akkor mikor születtetek más helyzetben voltak,most megint más,dolgozni kell.Majd pár év mulva megérted egyszer ha gyereked lesz,hogy bizony választani kell.Vagy dolgozol és megadsz mindent,még többet is mint ami neked volt vagy velük vagy de kaja sem nagyon lesz az asztalon.Nehéz választani.De egy ép eszű az elsőt választja.A mai világban sajnos ha nem dolgozod ki a beled akkor étlen halsz
2019. szept. 28. 18:32
12/18 anonim válasza:
Azért, hogy tudjal ilyeneket kérdezni itt
2019. szept. 28. 22:25
13/18 anonim válasza:
Azért ne röhögtessen már pár válaszoló... Nekem is sajnos hasonló az apám, vállalkozó, simán meg tudná oldani hogy vegyen még fel embert, de helyette addig dolgozik amíg bele nem betegszik, a kisebb testvérem meg kb. csak szobadísz. Az évek alatt semmilyen befektetést nem csinált, így ugyanannyit, ha nem többet kell dolgoznia mint régebben. Persze sosem éheztünk, de ha többet lett volna velünk régebben se kellett volna szárazkenyéren élnünk, viszont valahogy erre nem volt neki igénye. Nekem meg lett volna.
2019. szept. 28. 22:47
14/18 anonim válasza:
Velünk is nagyon keveset törődtek. Kamaszként jöttek az intenzív érdeklődési körök, hobbik, szerelmek - na arról meg aztán végképp fingjuk nem volt.
Egyébként amikor a gyerekek kapcsolati űrbe kerülnek, akkor felerősödnek a kortárs kapcsolatok. Hamarosan meg fogod erezni, jön a kamaszkor és nagyon rosszra fordulnak majd a dolgok, te pedig azt fogod érezni, hogy csak a barátaid szeretnek és értenek meg. Kérlek arra az egyre figyelj, hogy ne rontsd el az életedet, ne kerulj rossz társaságba, ne igyál, ne drogozz és tanulj, hogy legyen jövőd.
Én is ezt tettem és a saját gyerekemet úgy vállaltam, hogy tudjak is foglalkozni vele...
2019. szept. 29. 07:37
15/18 anonim válasza:
Mert sokan csak szaporodni tudnak, gyereket nevelni már nem, vagy nem is akarnak. Ösztönlények, konzervatív emberek, mert a gyerek az kell. Az én anyám is reggeltől estig dolgozott, ez mellett takarított és ellátott bennünket, mindez mellett jutott még ideje a szülőikre is és arra is hogy minden nap megkérdezze mi volt a suliban. Semmiből nem volt luxus cikkünk otthon, volt ruhám az idősebb testvéremtől, volt mit ennem, nem éreztem semminek sem a hiányát.
Nagyon szomorú hogy ilyen szüleid vannak, de sajnos nem hiszem hogy megváltoznak. Nekik nem idejük nincs, hanem kedvük veletek foglalkozni.
2019. szept. 29. 07:51
16/18 anonim válasza:
Majd megtudod ha te is dolgozni fogsz.Én csak 8 órát dolgozok,de még ez is teljesen lehúz agyilag,testileg.Pont ezért nekem soha nem is kellett gyerek,meg nem is lesz.Anyám is hasonló volt munka után,hazaért,főzött,nem volt ezen kívül nagyon idegrendszere semmihez,Anyukád melója meg különösen leterhelő pszichésen is,én megértem a szüleidet.
2019. szept. 29. 08:06
17/18 A kérdező kommentje:
#16 Legalább te belátod és nem csináltál gyereket. Fura nekem, hogy sok ember szerint oké, hogy a pénz miatt az öcsém a nagynénémmel tanult meg bicajozni és, hogy annyit nem kérdeznek meg tőle nap végén, hogy mi volt mondjuk az ebéd a suliban. Egyébként apu csak negyedév végén dolgozik ennyit (mondjuk szívás,h karácsony is egy ilyen hónapban van), de egyébként is bemegy mindennap néhány órát. Nem azt mondom, hogy mi sosem vacsizunk együtt vagy ebédelünk, de azért mégis jó lenne nem csak ilyenkor beszélni velük, mivel ilyenkor is a munka meg a munkatársak a témájuk. Sztem az is lehet, hogy csalják egymást és azért "dolgoznak" állandóan.
2019. szept. 29. 08:57
18/18 anonim válasza:
Én teljesen megértelek és igazad is van. Nem rossz szülők a szüleid, de nem mérték fel, hogy mekkora szerepük van és hogy az anyagi javak nem olyan fontosak. Szomorú.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!