Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lehetséges ezt a nevet adni...

Lehetséges ezt a nevet adni Magyarországon?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy babát tervezünk és válogatunk a nevek között. Nekem is és a páromnak is megtetszett egy név, de sajnos, nem tudjuk, hogy Magyarországon anyakönyveztethető-e ez a név. Tervezzük, hogy majd később külföldre költöznénk, de mivel vannak magyar rokonok, emiatt egy külföldön és belföldön is jól használható nevet választottunk (ez az: Bellatrix). Nem túl kacifántos Magyarországon, de Angliában is jól használható. Mit gondoltok? Lehetséges majd így nevezni a gyermekünket, majd ha lesz (és lány lesz)?

Köszönöm a válaszokat!

2010. júl. 15. 13:25
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
38%
Legyszives, keressetek vmi masik nevet a gyereknek, mert ezen mindenki csak rohogne, mikor meghallana. Rengeteg Magyaro.on is hasznalt nev van, ami kulfoldon is jol hasznalhato. En pl Erika vagyok, es azzal is csak annyi "baj" van, h hol c-vel, hol k-val irjak, de megertik.
2010. júl. 15. 13:43
 12/22 anonim ***** válasza:
87%

Ha benne van a Magyarországi névnaptári könyvben akkor használható(bár utána néztem nem találtam ilyen nevet)

Egyébként ha csak azért akartok ilyen nevet adnia lányotoknak,mert Angliában jól boldogul vele,akkor csak finoman megjegyzem,hogy ez hülyeség. Ritkán nem boldogulnak a nevekkel..Általában a "CS" vagy "TY" vagy "ZS" betűkkel ellátott nevekkel vannak csak bajban.PL:Csaba vagy ZSanett vagy Csilla stb..Az összes többi nevet érthetően,szépen megértik és kimondják..

Bellatrix engem a Bella és Beatrix név keverékéről jut eszembe...

2010. júl. 15. 13:46
 13/22 anonim ***** válasza:
50%
Vagy Németországban a Lovas vezetéknév. :D
2010. júl. 15. 13:46
 14/22 anonim ***** válasza:
86%
Csak hogy példát is írjunk még neked: Kata(Kate), Anna(Anne), Nikolett (Nicole,Nikki), Szandra/Alexandra (Sandra), Márta (Martha), Bianka (Bianca), Krisztina (Christine), Viktória (Victoria, Viki), Andrea stbstb...
2010. júl. 15. 13:47
 15/22 anonim ***** válasza:
72%
Szia! Bocs, de miért jól használható név belföldön a Bellatrix? Azért mert benne van a Bella?
2010. júl. 15. 13:48
 16/22 anonim ***** válasza:
54%
Miért ne lenne itthon jól használható?Nem jól használható Magyarországon a Justin meg ezek,de a Bellatrixszal mi a baj?
2010. júl. 15. 14:02
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Be lehet jegyeztetni, ha akarod, mert attol, hogy nincs benne az utonevkonyben, meg adhatod - magyar irasmoddal, tehat lehet, csak ez plusz procedura lesz.

Ti dolgotok, hogy milyen nevet adtok, de nekem is hosszu nevem van es utalom. Meg szerintem ez nem szep nev, mindenki Beatrixnek fogja hallani elsore es ebbol meg lesznek felreertesek. En ezert nem adnam, ha nem is vesszuk figyelembe az esztetikai szempontot. En is kulfoldon elek es hat eleg sok nev van, amit lehet hasznalni. Beatrix is lehetne, Anna, Emilia, Hanna, Erika, Olivia stb. Szoval csak korul kell nezni es talalsz neveket...ne szurj ki vele.

2010. júl. 15. 14:31
 18/22 anonim ***** válasza:
57%
Most úgy őszintén: mindenki külföldre termeli a munkaerőt? Akkor mi értelme annak, hogy Magyarország? Akkor legyen a neve Felvevőpiac, vagy Munkásföldje.
2010. júl. 15. 14:33
 19/22 anonim ***** válasza:
76%

Külföldön és belföldön is jól használható név?

már bocs, de ez éppenséggel nem belföldön jól használható név. van olyan jópár, ami nemzetközi név, és mindenhol megértik, de még olyanok is vannak, amiknek még az írásmódjuk sem változik. az én nevem is ilyen. nem röhögnek ki otthona kacifántos nevemért viszont külföldiek is megértik.

2010. júl. 15. 14:55
 20/22 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem válasszatok másik nevet, ha ezt a nevet kapja akkor akkor részvétem a gyereknek. Nekem is ritka nevem van, és rengeteget szivattak miatta az iskolában.Emiatt utálom is nagyon, és megakarom változtani. A Bellatrix amúgy is 1 szánalmas, és szerintem 1 nemis létező, hanem 1 mesevilágba kitalált név. :D
2010. júl. 15. 15:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!