Eldöntheti -e vagy legalább kérheti-e a férj, hogy a nő ne szoptasson?
Megromolhat-e a házastársak kapcsolata egy ilyen vitában végleg?
Kérését ezzel indokolná:
-más családokban is remekül bevált
-ő is akarja etetni a babát, le akarja venni a gond egy részét a feleség válláról
-a tápszeres babák nem hasfájósak annyira, így nem kell senkinek annyiszor felkelni
-40 m2-es lakásban nincs olyan, hogy csak a nő kel fel éjszaka, mivel vékonyak a falak és a férfi is felébred, így akkor már mindegy ki látja el
-nem akarja, hogy a felesége melle megnyúljon
Engem lényegében az érdekel, hogy van-e döntési joga , hiszen a baba az övé is?
Nem kötözködök,de az anyatej valószínűleg azért van,hogy azzal etessék a babát.A bébitápszer egy mű dolog,nem természetes,szerintem nem jó,hogy már születésétől fogva ilyen "kaján" kell élnie,életében eszik majd még elég nemtermészetes dolgot.Az anyatejen felnőtt babák immunrendszere erősebb,valamint maga a szoptatás rítusa is nagyon meghatározó mind a baba,mind az anyuka szempontjából.Persze,akik kénytelenek rászorulni,hogy tápszerrel etessék a gyereküket,azokat elmarasztalni nem lehet,elvégre arról senki nem tehet,ha neki éppen nincs teje.Egyébként megértem azokat is akik valamelyest önzőségből nem szoptatnak,mivel szoptatás mellett nemigen lehet fogyókúrázni,meg ilyenek,elvégre a szoptatás elmúltával,sőt amellett is az anyák egyben nők is,feleségek és ha van egy kis önérzetük,zavarni fogja őket a súlyfelesleg,esetleg félhetnek attól,hogy megereszkedhet a mellük.De kizárólag a baba érdekeit nézve szerintem az anyatej a nyerő.Egyébként meg a férjnek semmi beleszólása nincs,esetleg felvetheti,megbeszélheti a dolgot a párjával.A nő kihordja a gyereket,anyatej az ő mellében termelődik,hogy ő etesse.Szerintem emiatt leginkább a nőnek van joga ahhoz,hogy eldöntse,mit akar adni a picinek.Az apa csak max kérhet,javasolhat.Szerintem.Persze én még nem vagyok tapasztalt,de ez a véleményem.
20L
1: kérheti.
2: NEM döntheti el!!!
Én a helyedben nem is kérném. Az anyatej annyira fontos a picinek, hogy a többi szempont mind eltörpül e mellett.
Amúgy nem is örülnék, ha ennyire önzőnek néznének, mint most téged.
A nő melle pedig a terhesség miatt ereszkedik meg - a szoptatás sokat már nem változtat rajta.
Fél éves kisgyereknél pedig már nyugodtan besegíthetsz az etetésbe is.
Szerintem ez nem az ő dolga. Az összes felsorolt indok álszent, a valóságos csak a ne nyúljon meg a melle lehet, ami megbújik a többi szólam mögött. Attól, hogy a nő szoptat ő is etetheti és így tovább.
Max abba szólhat bele, ha anyuka nem akarja szoptatni a melle miatt és akkor mondhatja, hogy anyukám engem nem zavar, vagy utána felvarratom neked, de a gyerek érdeke.
Az apa mondja el a véleményét és indokolja meg ha szükséges. DE ne kérjen ilyesmit. Ha tényleg jobb a gyereknek a tápszer
akkor legyen az de csakis akkor amikor az anyuka akarja. Egy férfinek nincs joga ilyet kérni , hogy ő aludhasson meg szép maradjon a felesége, ha egy gyerek születése után is a kedves férjecskének ilyen dolgok a fontosak akkor szerintem már eleve le van ejtve az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!