Milyen "kedvezményeket" igényelhetünk?
Figyelt kérdés
Leginkább azok segítségét várom, akik hasonló gondokkal küszködnek. Édesapám 98%os rokkantnyugdíjas daganat miatt, édesanyám tegnaptól munkanélküli, hogy tudjon apummal foglalkozni. Szeretné megigényelni a lehető legtöbb "kedvezményt", támogatást, ami ilyenkor jár. Mik ezek, és milyen iratok kellenek hozzá? Én vagyok az egyetlen gyerekük, 3an vagyunk egy háztartásban, és 19 éves vagyok. Előre is köszi a segítséget!2008. nov. 15. 17:13
1/8 anonim válasza:
Az egyik családtag elmehet apukád mellé ápolási segélyre, ezután utánanézhetsz a google-n.
Te mehetnél dolgozni , ha már nem jársz suliba, anyukád pedig otthonmaradhat ápolásin, de a munkanélküli lehet , hogy eleinte több.
A rokkantnyugdíjas családtag után kérhető , ha jóltudom családipótlék is.
Sőt , ha nagyobb lakásba mennétek igényelhető utána a félszocpol is.
2/8 A kérdező kommentje:
Én még tanulok, most végzem az 5. évem a középsuliba. Anyum nem is engedné, hogy abbahagyjam a tanulást, de hétvégén segítek, amiben tudok, mert csak akkor vagyok itthon. Vmi további támogatás? Gyermekvédelmi igényelhető?
2008. nov. 15. 18:11
3/8 anonim válasza:
Betegállományba mehet az ápoló családtag. Ezen kívül "jár" TB alapon ápolónő, napi 1-2 órára, hátha hasznos ez az infó is.
4/8 anonim válasza:
Polgarmesteri Hivatalnal, Csaladsegito Szolgalatnal, haziorvosnal, es a TB-nel, munkaugyi hivatalnal (mert anyukad most lett munkanelkuli) erdeklodjetek meg, hogy milyen bevetelekre vagytok jogosultak!
5/8 anonim válasza:
Ápolási díj, lakásfenntartási támogatás, közgyógy, szociális étkeztetés, szoc. segély (ez mind önkormányzat) továbbá emelt szintű családi pótlék (Államkincstár)
Ha valamiben tudok segíteni, írjál privit!
6/8 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a segítségeket:) Utolsó válaszoló, ha lesz kérdésem, írni fogok. Anyum hétfőn intézi a dolgokat, de addig is várok további információkat.
2008. nov. 15. 19:40
7/8 anonim válasza:
Apudnak 100%-os rokkantnyugdíj,és közgyógy fog járni alanyi jogon.A betegségére járó gyszereket ingyen kapja,és segédeszközöket is ingyen vehettek ha szükség lesz rá.Anyud elmehet munkanélkülire,és később ápolási díjat kaphat.Egyébb segélyeket is kaphattok,mert Te tanulsz.
8/8 anonim válasza:
Szia! Gázártámogatás. Ha kaptatok idáig is, akkor is be kell jelenteni a megváltozott anyagi helyzetet.
ÜDv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!