Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Azok a családok, akiknek a...

Azok a családok, akiknek a befizetések után marad 3-ójukra 30000 ft-juk a hónapra, hogy oldják meg a gondokat?

Figyelt kérdés
Mert mi ebben a helyzetben vagyunk. Már nagyon unom a spórolást, ennyire csóró még sosem voltam, sőt, ezelőtt mi nagyon jó színvonalon éltünk, most ütött be a válság, de nagyon. Már nem vagyok idegbeteg tőle, de rossz, hogy 6x meg kell gondolnom még az 50 ft-ot is és a barátaim nem értik, hogy mi van velem. Hogyan osszátok be a pénzt? Én már nem is tudok hol spórolni! Sajna már a gyereknek is a legolcsóbb kaját, pelust kell vennem. Próbálok dolgozni, de nem nagyon kapok munkát egy 10 hónapos gyerek mellett. Szeretnénk egy saját vállalkozást, de nem tudom, miből induljunk el. Gondolom, más is van ilyen helyzetben, kíváncsi vagyok, ők hogyan élik ezt meg.
2010. júl. 14. 09:53
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
12%
Jaj amugy meg...az minek panaszkodik aki a netet tudja fizetni??...ha a netre ki tudod fizetni a pénzt akkor másra is..
2010. júl. 14. 10:21
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Hát igen. Nagyon elszomorító ez a dolog, hogy a 21. században így kell megoldani egy gyerek pellenkázását.

Tudom még javasolni az ételekkel kapcsolatban, hogy a maradékot fagyaszd le vagy használd fel más jellegű ételek elkészítéséhez. A limonádé az utóbbi 10 évben szinte teljesen elfelejtődött. Frissítő édes italt lehet limó formájában is inni és így nem kell megvenni a drága üdítőt. Gyakrabban kell zsíroskenyeret enni, ezzel is lehet spórolni. Nem tudok mást tanácsolni, csak azt, hogy egyelőre, míg nem rendeződik a helyzetetek mindenből a legolcsóbbat kell venni és mértékletesen. Ami nem létszükséglet, arról le kell mondani. Spórolni kell a vízfogyasztással, az árammal..stb.

2010. júl. 14. 10:31
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Jaj istenem ez a netet fizetni duma már elég elavult!

Te ember a tv és a z internet 3000 Ft egy hónapban,komplett csomagban a diginél. Akkor ennyi erővel sampont és tusfürdőt se vegyen az ember, mert luxus?????

2010. júl. 14. 10:47
 14/15 anonim ***** válasza:
Én nem vagyok ebben a helyzetben szerencsére, de a jövővel kapcsolatban már senki nem lehet biztos semmiben. Mindenkit őszintén csodálok, aki meg tud élni ennyi pénzből, én 2 emberre nem tudom ennyiből a kaját megoldani. A kormánynak ezt kellene meglátnia, hogy ezrek élnek ilyen kevés pénzből, és azt várják, hogy legyen több gyerek, röhej. Remélem hamarosan mindenki jobb helyzetbe kerül!
2010. júl. 14. 10:49
 15/15 A kérdező kommentje:
Egy kicsit felvidítottatok, hogy beszélünk róla, köszi. :) Az e-bay nem rossz ötlet. :) Régebben Teszveszeztem, de kerestem rajta kb. 3000 ft-ot, skkor sokat mondok. Én sem gondoltam volna, hogy ez lesz, minden olyan biztos volt, ezért is vállaltuk a gyereket nyugodt szívvel. Most azt csinálom, hogy ha itthon vagyunk, akkor nem adok rá pelust, legalább szellőzik a kis feneke. :) Hát igen, spórolni is tudok. :)Csak már nagyon unom, pedig eléggé kitartó emberke vagyok. Majd csak jobb lesz valahogy. Sajnálom, hogy nagyon sokan vannak ebben a helyzetben, meg még rosszabban is. Nekünk apukám segít, hozza a kertjéből a zöldségeket, gyümit, ez nagyon jó. Amúgy Pesten lakunk. Jahh, hát sajnos a neten nem tudunk spórolni, szerintem ez mára alap dolog. Az ember mindent azon néz meg, keres, tájékozódik. Pl. a babakocsinkat is sikerült 5000-ért megvenni, mert körülnéztem a neten, meg hát ugye sokmindenre jó, tehát akkor már az ember inkább a vizen meg az áramon spóroljon valóban. Én igyekszem mindig mindent befizetni, mert nem szeretném az egyik válaszoló által is emlegetett lavinát. Valahogy túl kell élni, pozitív hozzáállással. Erre lenne nekem is szükségem, amiben most azért kaptam egy kis segítséget, köszönöm.
2010. júl. 14. 18:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!