Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Azok a családok, akiknek a...

Azok a családok, akiknek a befizetések után marad 3-ójukra 30000 ft-juk a hónapra, hogy oldják meg a gondokat?

Figyelt kérdés
Mert mi ebben a helyzetben vagyunk. Már nagyon unom a spórolást, ennyire csóró még sosem voltam, sőt, ezelőtt mi nagyon jó színvonalon éltünk, most ütött be a válság, de nagyon. Már nem vagyok idegbeteg tőle, de rossz, hogy 6x meg kell gondolnom még az 50 ft-ot is és a barátaim nem értik, hogy mi van velem. Hogyan osszátok be a pénzt? Én már nem is tudok hol spórolni! Sajna már a gyereknek is a legolcsóbb kaját, pelust kell vennem. Próbálok dolgozni, de nem nagyon kapok munkát egy 10 hónapos gyerek mellett. Szeretnénk egy saját vállalkozást, de nem tudom, miből induljunk el. Gondolom, más is van ilyen helyzetben, kíváncsi vagyok, ők hogyan élik ezt meg.
2010. júl. 14. 09:53
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

saját vállalkozásba hitelből bele ne kezdj,mert bukta lesz.jó nagy.

A gyereknek az olcsó pelus is éppen olyan jó,mint a drága.

Némi pénzhez juthatsz,ha gyerekre vigyázol(úgyis ott a tied),rábeszéled az ismerőseidet,hogy a drága bolti bébiétel helyett vegyék meg tőled(úgyis főzől a babának,így némileg többet csinálsz)

2010. júl. 14. 09:57
 2/15 anonim ***** válasza:
62%

Az az elkeserítő, hogy van ennél sokkal rosszabb helyzet is. Hidd el nekem volt olyan hónap sőt lehet, hogy még most is van, hogy nincs 30 ezer a számlák befizetése után. Ez az elkeserítő helyzet van a mai országban és sajnos csak rosszabb lesz a kis jövedelműeknek miután megszüntetik az adójóváírást.

Aki meg eddig is segélyen élt az pedig majd ezután is megfog élni abból. (biztosan tudod, hogy kikre gondolok elsősorban)

Spórolás... ez az egyetlen egy megoldás vagy, amint lehetséges vissza menni valahova dolgozni.

2010. júl. 14. 09:59
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Peluson tudsz spórolni, ha veszel egy csomagot, de csak akkor adod rá a picire, ha mentek valahova. Amíg otthon van addig szerintem rongypelenkát tegyél rá. Én sem tudom, hogy hogy van, de rajtam anno a szüleim így spórolták a pelust, hogy csak kivételes esetekben volt rajtam rendes pelus. Gondolom, úgy kell, hogy a picur oldalán megkötöd az anyagot, amit használni szeretnél, abba elvégzi a dolgát és utána rögtön ki kell mosni, addig teszel rá egy másikat aztán így cserélgeted. Ha tudsz varrni, akkor csináld azt, hogy teszel rá valami nedvszívó anyagot, vagy kitömöd vattával és így a pisi sem csurog az ágyba, földre...stb
2010. júl. 14. 10:02
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sokan vannak ilyen helyzetben, sőt még rosszabb helyzetről is hallottam. Arról, hogy egy fiatal nő kivitt a piacra egy marék hagymát (amit a kertből szedett) és eladta,
2010. júl. 14. 10:07
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Hát nekem általában a számlák kifizetése után(ha mindet kifizetném) nem marad semmi.És nem azért nincs munkám,mert nem akarok dolgozni vagy nincs szakmám(van több is)
2010. júl. 14. 10:08
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
bocsi...szóval eladta, hogy kenyeret tudjon venni. Mi is voltunk olyan helyzetben, hogy apum 8 hónapig munkanélküli volt...alig bírtam ki...nekünk nyáron van mindig egy kis plusz bevétel...4 telkünk van, rengeteg gyümölccsel, és nyáron mindig leszedjünk és eladjuk a piacon..így lett nekem laptopom, amire már régóta vágytam ;)
2010. júl. 14. 10:09
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Am. ez a helyzet az országban...nincs munkahely, hiába van az embernek 5 diplomája..
2010. júl. 14. 10:10
 8/15 anonim válasza:
100%

Mi is ilyen nehéz helyzetben vagyunk, sőt, sokkal rosszabban... de egy ötletet adhatok: én ebay-ezek a családi kassza fenntartásához. Azoknak ajánlom, akik tudnak angolul. Egy csomó jó turkáló van, márkás holmit gyakran kifogni, nagyon olcsón, amiért, ha felrakom az ebay-re, ölni tudnának a külföldi licitálók. Szóval egy-egy eladással van, hogy 15.000-t is keresek... enélkül minden bizonnyal teljes csőd lenne itthon. Ez is csak arra elég, hogy fenntartsam magamat, megvegyem, ami kell. Amúgy 21/L vagyok, és a szüleimmel lakok még, így segítek magamon..De ha nem tud valaki angolul, vagy túl bajos az ebay neki, még mindig ott vannak a hazai licitálós oldalak teszvesz, vatera.. Próbálj otthon összeszedni dolgokat, amik nem kellenek, hátha...

A legjobbakat!

2010. júl. 14. 10:11
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Én már hosszú évek óta lavírozok két fizetés között, nálunk is pont ez a helyzet, nem lehet kijönni, pedig álítólag a spórolás jól megy nekem, de ha mégis veszek egy kínai pólot, vagy zoknit utánna jön a lelkiismeretfurdalás, hogy most mire nem fog jutni. Sokszor kell azt megvenni ami épp jó áron van, és nem azt amit szeretnénk. Nem tudom merre laksz, de ha pesten akkor több helyen kell vásárolni, mindig ott ahol épp akciós az ami jól jöhet, ha nem is épp aznap, de abban a hónapban.
2010. júl. 14. 10:11
 10/15 anonim ***** válasza:

Ismerős a helyzet, nekünk is a számlák kifizetése után kb ennyi pénz marad. És akkor tessék éljél meg, vicc az egész. Pár éve igaz mi is jobban éltünk, sajnos én jelenleg nem dolgozom, még kapom a munkanélküli segélyt, pedig tényleg nagyon sok munkát elvállalnék, de ott van az, hogy ja 28 éves nő vagyok férjnél és még nincsen gyerek . Akko rminek vegyelek fel, ha úgysem maradsz sokági, mert tuti, hogy rövidesen babát akarok. Hiába is tagadom, persze egy idő múlva akarunk, de sosem fogom ez elismerni, hiszen így is nehezen találok munkát. Ez a másik véglet, a következő pedig akinek kisgyereke van. Nevetséges ami itt megy.

Hogyan tudsz megélni? Hát nehéz a kaján tényleg úgy lehet spórolni, hogy az akciósakat veszed csak meg, de a tisztítószereket is lehet, pl. azért sok mindenben jó az ecet a drága domestos helyett, még ablakot is lehet ecetes vízzel mosni. Clin is drága.

Pelenkán azért nehéz, még ha a legolcsóbbat is veszi az ember. A számlák elmaradása sem megoldás, mert akkor elindul egy lavina és sosem lesz vége.

2010. júl. 14. 10:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!