Te mit tennél ha a sógornőd azt írná, hogy a bátyád megütötte?
Kellene tenni valamit vagy nem az én dolgom?
Nem vagyunk közeli kapcsolatban bátyámmal szóval fogalmam sincs.

Nőt nem ütünk meg.
(Mondják a nők.)
A nők viszont szabadon vernek nőt, férfit, időset, gyereket.
A Youtube is teli van ilyen felvételekkel, ahol már a tini kiscsajok is agresszíven ütik-vágják az iskolatársaikat, sőt a magatehetetlen felnőtteket is...
...mint látni időnként a tv híradókban is, és még büszkén videóra is veszik.

"Hogy lehet az, hogy a férfiak nem tudnak kiprovokálni pofont? Őket nem lehet pofonokkal nevelgetni, csak a nőket?"
Alapból ott kezdődik, hogy egyik fél sem üti meg a másikat.
De fejtsd már ki, hogy ezt hogy is gondoltad ezt.
Te simán megüthetsz egy férfit ő meg nem viszonozhatja azt?
Miért is lenne joga egy nőnek megütni egy férfit vagy miért kéne neki azt eltűrni ?

Pont úgy gondoltam, ahogy te. Ne üssön meg senki senkit. De nem fura, hogy csak a férfi tud pofonnal nevelni? Hisz én nem ütök meg senkit, mert ha engem ütnek meg, megdöglök simán. Mert férfiaknak sokszor mondják, hogy megérdemelné a nő a pofont, mert sokat hisztizik. De ha a férfi "hisztizik"? Akkor mi lenne, ha kapna egy pofont? Adna egy nagyobbat. A férfit nem fenyegeti a veszély, hogy ha megüt, kap egy nagyobbat.
Remélem, érthető. Ha egy nő megüt egy férfit, az a férfi nem fog percekig levegőért kapkodva fetrengeni a földön. Nem fog utána félni, hogy a nő üt még egyet, és belehal. Ezért nem tud a nő nevelő célzatú pofont adni. Ezért kéne ezt a kifejezést is betiltani.

kezdem azzal, hogy felhívom a sógornőmet, mi történt, csak a tisztánlátásért. Utána mondjuk én spec elhívnám a tesókát egy beszélgetésre, hogy mizuka, nem hegyezném ki a beszélgetést konkrétumokra, de rákérdeznék, "Gizike hogy van?" Lehet Gizikét meghívnám, had aludjon nálam egy-két éjszakára, amíg mondjuk én vagy valaki el nem beszélget tesóval, csak hogy ő is tudja, mi a bánat történik, meg az ő oldalát is megkapjuk.
Mondjuk onnantól kezdve, hogy megtudom testvéremről, hogy bárkit (!) bánt, ne várja el tőlem, hogy az ő pártját fogjam. Testvérem marad, de ne várja, hogy az ő pártját fogjam, ha ilyet tesz.
Azt azért tisztáznám, hogy amíg nem tudok biztosat, addig csak elővigyázatosságból lépek (mindkettőjük!) érdekében, ha a tesóm a ludas, akkor sógornőmért, ha viszont sógornő hazudik, akkor tesómnak is jobb, ha nincs vele egy légtérben.
De amúgy gratulálok mindenkinek, aki nagyívben tenne rá, hogy mi a szitu. Azért, mert nincs előtted, nem jelenti, hogy nem történik meg.

Nőt nem ütünk meg.
Ezzel egyet lehet érteni.
Viszont amikor egy nő átmegy fúriába, akkor már nem nő.
Akkor már nem vonatkozik rá...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!