Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy kicsit bűntudatom van...

Egy kicsit bűntudatom van hogy nem tettem meg. Szerintetek jogos?

Figyelt kérdés

Apám egy vendéglátó hajón dolgozik és már többször megcsalta (szerintem még mindig) anyámat.

Lenne lehetőség, hogy elvihetne engem és a testvéremet egy útra. És az anyám ragaszkodott volna hozzá, hogy elmenjünk. Én kijelentettem neki, hogy nem fogok elmenni.

Anno 15 évesen már voltam egy ilyen úton, és mint utóbb kiderült minden nap a barátnőjével ebédeltünk és vacsoráztunk. Megkérdeztem tőle, hogy az a néni miért ül mindig hozzánk, erre a szemembe hazudott és azt mondta, hogy ez itt így szokás.

Pár hónappal később derült ki, hogy vele csalta anyámat már vagy 1 éve.

Azóta kicsit átértékeltem magamba az apámmal való kapcsolatot. Nagyon fájt hogy képes volt a szemembe hazudni többször is.

Anyámnak meg azt mondtam, hogy ha lenne valakije megint, akkor már jobban vigyáznak, vagy megint hazudgálnak nekem valamit, és már megint én érzem palimadárnak magam.

Én már 22F vagyok. Már nem az én dolgom hogy ők mit csinálnak. A gyerekkoromat épp eléggé elcseszték a folytonos veszekedésükkel. Megígértem magamnak, hogy a felnőttkoromat már nem fogják!

Épp elég büntetés az, hogy apám a barátnőivel és anyám a hisztijeivel eléggé elvették a kedvemet az emberektől.

Részben ezért sem volt még barátnőm, mert valahogy minden nőről az apám barátnői jutnak eszembe, akik lelkiismeret furdalás nélkül belerondítottak volna egy családba.

Különben is napi rendszerességgel sportolok, és egy ilyen baromság miatt (ami megjegyzem nem vezetne úgysem sehova) nem akarok kiesni a kerékvágásból.

Szerintetek jól tettem, hogy most az egyszer a sarkamra álltam és nem hagytam hogy ismét majomnak nézzenek és a saját apám az aktuális barátnőjével ismét a szemembe hazudjon?

22F

2010. júl. 13. 22:41
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez nagyon kemény dolog.Teljesen igazad van,biztos vagyok benne hogy én sem mennék a helyedben.Nem volt szép dolog apukádtól.Reméljük már abba hagyta azt az életmódot.

Neked meg sok szerencsét,próbáld meg elfejeteni ami történt és keress magadnak egy rendes barátnőt!Drukkolok

16L

2010. júl. 13. 22:58
 2/8 A kérdező kommentje:
Jól érzem magam emberek nélkül is. Így legalább senki sem tud átverni, és magamon kívül senkiben sem csalódhatok.
2010. júl. 13. 23:18
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Igen, azt gondolom, jól tetted, hogy a sarkadra álltál és ezúttal nem mentél bele ebbe a játékba. DE! Nem tarthatsz örökké haragot. Azt meg főképp nem szabad hagynod, hogy a szüleid hülyesége (már bocsánat)rányomja bélyegét az egész életedre. Talán most jól érzed magad így, egyedül, de hidd el, ez nem tart örökké. Muszáj lesz megnyílnod és a magad köré épített falat lebontanod, mert nem jó teljesen magányosan megöregedni. Arról nem is beszélve, hogy ha lenne gyereked, megadhatnád neki, amit Te nem kaptál meg...

Ne haragudj, hogy hosszú lett.

2010. júl. 13. 23:35
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

A szüleid kapcsolata az ő dolguk. Még ha rossz is, még ha édesapád csalja is anyukádat, ez a kettőjük házassága, úgy csinálják, ahogy ők gondolják. Nagyon sajnálatos, hogy ezzel ilyen traumát okoztak neked gyerekkorodban, ami mai napig ennyire kihat az életedre. (egyébként érdekes, hogy apád csalfaságát magadra vetted, ellened irányuló támadásnak vetted ezt a hazugságot, a viszonyt, pedig édesanyádnak sokkal rosszabb. És egy titkos viszont nyilván nem fog elmesélni a tinédzser fiának egy apa...)

De túl kell lépned ezen a dolgon. Magaddal szemben lenne hülyeség, ha a szüleid idiotizmusa miatt elrontanád az életedet. Egyáltalán nem normális, hogy nem vágysz társaságba és társra. Nyilván a szüleid viselkedését vetíted ki mindenkire, ami nem helyes. A sport is csak egy kompenzáló cselekvés. Ha feldolgozod lelkiekben a gyerekkorodat, elhatározod magadat, hogy márpedig a te életedet te magad irányítod, és függetleníted a szülői hülyeségtől, nagyot lépsz majd előre.

Ne rágódj a múlton, mert majd akkor jössz rá, hogy elpazaroltad az életedet, amikor már késő. És persze, hogy nem menj a hajóútra, ha nem akarsz.

2010. júl. 13. 23:47
 5/8 anonim ***** válasza:
55%

Sztem anyád sem volt egy szent!

Hidd el hazudott az is.

Tanulj, aztán költözz sajátba...

2010. júl. 13. 23:51
 6/8 anonim ***** válasza:
61%
hát én sem mentem volna, de keményebben odavágtam volna neki.
2010. júl. 14. 00:04
 7/8 anonim ***** válasza:
0%
Legalább elvonhatnád a barátnő figyelmét az apádról.
2010. júl. 14. 00:14
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Talán megkérdezhetnéd apádat, hogy miért voltak női anyukád mellett. Nyilván meg fogja mondani. Egyébként a nőügyeit nem ellened csinálta, nem ellened irányultak. Attól még a fia vagy. Ettől még gondoskodott rólad, és nem bántott téged, ha jól értem. Akkor haragudhatnál rá, ha rossz apád lett volna. Lehet hogy az volt, ezt nem írtad.

Ettől függetlenül elítélheted apád viselkedését, de ahogy értem, ezt nem beszélted meg vele őszintén, hogy mégis milyen volt a kapcsolatuk anyukáddal. és hogy mi miért történt. Ha ezt tudod, utána haragudhatsz rá, addig nem. Attól meg hogy anyukád folyton szidta apádat, ő meg nem mondott semmit, nem biztos hogy apád volt a fő hibás. Ez a helyzet.

Egyébként egy kapcsolat leginkább azon múlik, hogy a felek mennyire tudnak őszinték lenni egymással. Ha úgy érzik, hogy már nem megy, hogy már nem olyan a szex, hogy akármi, akkor meg tudják-e mondani a másiknak hogy mi a helyzet, vagy mit szeretnének, vagy csak kifogásokat találnak, és bunkók lesznek a másikkal. Ahelyett hogy szimplán elmondanák, hogy mi bántotta őket amit a másik tett, csak bunkók és elutasítók lesznek (ez főleg a nőkre igaz)

Úgyhogy sajnálatos hogy rossz mintát láttál, de ha már így van, tanulj belőle és lépj tovább.

31/N

2010. júl. 14. 09:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!