Mit gondoltok, hány évesen "illik" már elköltözni otthonról? Szülök, titeket meddig zavarna a felnőtt gyereketek, mi az a határ amikor már egészségesebb külön lakni.
Az 50-es években még az USA-ban is teljesen természetes volt az, hogy akár 3 generáció is együtt élt.
Egyébként ha a szüleimnek nagy háza lenne, mondjuk annyi hálószoba ahányan vagyunk, plusz nappali, minimum 2 fürdő akkor én maradtam volna otthon és a barátnőmet is simán odaköltöztettem volna :)
Amint felmerül az, hogy nőket vagy férfiakat hord fel a gyerek a szülei lakására légyottokra, abban a pillanatban nagyon aktuális a gyerekem elköltözése, önállósodása.
Nem akarok idegeneket kerülgetni a saját lakásomban.
Én most 40+ ként bánom, hogy nem költöztem el előbb. Lehetett volna sok házibuli, lányok, miegymás.
Szülői házból egyből átmenni egy házasságba egy nagyon rossz sztori.
A dolgozó gyerek menjen társbérletbe másokkal. Az otthonlevés valamelyest racionális is lehet. Pl pénzt lehet gyűjteni lakás önerőre. (bár ahhoz inkább külföldi, nyugati fizetés kellene)
"29éves vagyok, párkapcsolatom nincs, egyedül meg albérletet fizetni nagyon nehéz lenne, kb a 80%-át s fizetésemnek elvinné."
Így nem is lesz. Elköltözni azonnal, társbérletbe, szobátkivenni, akár mi. Az kevesebb, mint egy teljes lakás. És még motivációt is fogsz találni, hogy több pénzt, jobb munkát szerezz, vagy külföldre menj.
Ha nem kell ápolni a szüleidet, most azonnal húzzál külföldre, pénzkeresni, kalandokat, stb. Ne várd a sültgalambokat, míg kiöregszel, mint én.
Aztán jön egy másik asszony, aki nem az anyád, de anyád lesz anyád helyett - a feleséged, mint derült égből villámcsapás. Most lépj, amíg szabad vagy.
40+-ként, mai eszemmel biztosan nem laknék otthon 25 éves koromon felül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!