Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 40 éves korodon túl vállalnád...

40 éves korodon túl vállalnád a teherbeesést akkor is, ha tudod, egyedül fogod felnevelni a gyereket?

Figyelt kérdés
2010. júl. 12. 18:32
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Nem, nem doki néni.

Örülök, hogy a többség az én álláspontomon áll. Ez a gyerek lenne az első és valószínűleg az egyetlen gyermekem.

Ami visszariaszt: nem önzés úgy vállani, hogy előre tudom, nem lesz kapcsolata az apjával? Mit fogok neki majd mondani?

(Egyébként mindenkinek zöld kezet nyomok.)

2010. júl. 12. 19:44
 12/20 anonim ***** válasza:
63%
Az igazságot,de honnan tudod,h pár év múlva nem lesz párod,aki "mostoha"apja lesz a gyermekednek.
2010. júl. 12. 20:18
 13/20 anonim ***** válasza:
Ha nem lenne még gyermekem, 40. évesen is vállalnám a bébit, még ha egyedül is kellene felnevelni, az élet értelme a gyermek.
2010. júl. 12. 20:29
 14/20 anonim ***** válasza:
Nem önzés ha nem lesz mellette az apja egyrészt lehet még párod,más részt meg hány olyan család van ahol együtt akarták aztán a férfi lelép és nem is látogatja a gyereket.Te legalább már az eljén tisztában vagy ezzel és nem ér meglepetés.Igy jobban fel tudsz készülni.
2010. júl. 12. 21:27
 15/20 anonim ***** válasza:
Ha majd kérdezi elmondod neki,hogy az apukájával nem sikerült minden ugy ahogy eltervezted,de a legszebb ajándékot adta neked,az anyaságot.
2010. júl. 12. 21:31
 16/20 anonim ***** válasza:
63%

"nem önzés"?

Ha életünk megkezdése előtt megkérdeznék tőlünk, hogy "akarjuk-e" az adott feltételekkel, amik ránk várnak, és nekem az lenne felajánlva, hogy egy 40 éves egyedülálló nő gyermeke lehetek, vagy senkié, én akkor is azt mondanám, hogy akarom. Ha te is, akkor semmiképpen nem önzőség :). Én ezért vállalnám.

Remélem, ez nem érzelmi manipulálásnak hangzik, nem annak szántam, csak én tényleg így gondolom.

Sztenderd "jó" családok gyerekeinek is ugyanúgy rém bonyolult dolgokkal kell sokszor megküzdeniük, csak esetleg másmilyen típusúakkal. Nézz csak körül... soha senki nem biztosíthatja be a tökéletes jövőt a gyermekének, bárhogy is szeretné, de attól még szeretheti és támogathatja és szurkolhat neki, és ha ezt megadja, az hatalmas dolog :).

Történetesen ismerek olyat, aki nem vállalta be ezt a helyzetet, pedig nagyon szeretett volna gyereket. És aztán az apajelölt történetesen mégis vele maradt. Szeretik egymást, meg minden, már nagyon rég vannak együtt, de olyan torokszorító az egész. Ha szeretnéd, és nem érzed nagyon lehetetlennek a helyzetet, akkor szerintem vállald. Hallgass a szívedre ;)

2010. júl. 12. 22:54
 17/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm:)

Egyébként épp azért van lelkifurdalásom, mert pontosan tudom, hogy mennyire nehéz manapság még a jól működő családokban is felnőni, felnevelni a gyereket. Hát még ha előre handicap-pel indul...

Na, mindegy, nem nyűglődöm tovább, hiszen úgyis nagyon-nagyon szeretném, hogy legyen:)!

2010. júl. 13. 08:54
 18/20 anonim ***** válasza:
Én is késői gyerek vagyok, a szüleim 40-41 évesek voltak, amikor megszülettem. A nagyszülők mire tudatomra ébredtem már meg is haltak, és alig múltam 20 éves, amikor eltemettem a szüleimet. Esetedben azt kellene mérlegelni, mivel egyedül vállalnád a babát, hogy lesz-e valaki, aki melletted lesz, és támasza lesz a gyerkőcnek, ha veled történik valami. Hiába voltam 20 éves, amikor elveszítettem őket, se nagyszülők, se testvérek, senki nem volt mellettem.
2010. júl. 13. 09:27
 19/20 anonim válasza:
Semmiképp se szalaszd el ezt a lehetőséget. Az egészséges gyereknél szebb ajándék nincs a világon. Sajnos sok olyan gyerek van aki nem tartja a kapcsolatot az apjával. De még semmi sincs kizárva, az apának is megjöhet az esze, és párt is találhatsz még. :)
2010. júl. 13. 10:35
 20/20 anonim ***** válasza:

Vitatkoznék a 09-27-es válaszolóval:

Amikor én születttem, apám 20, anyám 17 éves volt, véletlenül besikerült gyerek vagyok. Mire megszülettem, apám apja már nem élt, kétéves koromban meghalt a másik nagyapám, nyolcéves koromban az egyik nagyanyám, tízéves koromban a másik. Szintén nyolcéves voltam, mikor apám is meghalt. A nagyszülők, szülők elvesztése igazán nem életkor függyvénye... Anyám ott maradt 26 évesen szülők nélkül, férj nélkül, apáós-anyós nélkül, nyolcéves gyerekkel egyesül. Pedig ugye "fiatal anyuka" volt, túlságosan is fiatal.

2010. júl. 13. 11:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!