Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nevelik életképtelennek...

Miért nevelik életképtelennek a férfiakat?

Figyelt kérdés

Apukám mind addig a szüleivel lakott, amíg el nem vette anyát. Nem is volt olyan, hogy egyedül lakott volna, nem tanult meg gondoskodni magáról. Értem ezalatt, hogy elpakoljon maga után, megágyazzon maga után, megcsinálja a reggelijét, főzzön, elmosogasson, betegye a ruhákat a mosógépbe, vasaljon, takarítson, szóval semmi benti munkát nem tanult meg, így mindenképpen szüksége volt valakire, aki ezt helyette megteszi, pl. az anyukája vagy anya (felesége).

A barátom is még a szüleinél él (egyetemisták vagyunk), és bár engem már kiskoromtól kezdve bevontak a házimunkába, miközben elvárták azt is, hogy maximálisan teljesítsek az iskolában (ami sikerült is), most is nagyon jól tanulok az egyetemen; addig a barátom teljes ellátást kap, és pl. ha az anyukája dolgozik, akkor a nagyi hívja ebédre, mert ő nem csinál magának (nem is engedik). Amikor együtt vagyunk, mindenben segít nekem, tényleg, mert a neveltetése ellenére ő egyenrangúként kezel, de akkor is furcsa.

Egy nőnek általában, legalábbis nálunk, ugyanúgy járnia kell dolgozni, mint egy férfinak, viszont itthon apa nem is dolgozik semmit. Teljesen ki van szolgálva anya és általunk, mi csináljuk a házimunkát, miközben ő tévézik. Amikor nekem is még tanulni kell, anya is pihenhetne.

Nincs ez így rendjén...meg az sem, hogy egy férfi nem képes általában az önálló életre, legalábbis a vidékiekre nagyon ez jellemző. Miért nem lehet őket is bevonni a házimunkába? Miért nem lehet megtanítani nekik, hogy ez is egy fontos és értékes munka, amiben mint család együtt kellene dolgoznunk? Miért kell a férfiakat másképp nevelni, miért kell azt hinniük, hogy ez ,,női munka", cselédmunka? Nem vagyunk cselédek...

25/N

2019. júl. 26. 11:15
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%

Bocsánat, nem olvastam el a válaszokat, lehet, már írta valaki. Az egy hülye indok, hogy "nem tanulta ezeket a dolgokat, meg nem így nevelték."

Én nő vagyok, egy lusta, alkoholista nevelőanya "nevelt", jelzem, nem volt tanítás a házimunkára, de nem kellett hozzá nagy ész, meg különösebb ügyesség meg érzék, hogy rájöjjek, hogy kell takarítani, vasalni, teregetni, stb. Az internet korában pedig egy egyszerű ételt kis odafigyeléssel bárki meg tud főzni. Aki azt mondja, nem tud, az nem akar. Persze, agy apukádnak kényelmes. Anyukád helyében én megmondanám neki, hogy eddig oké, kiszolgálta, de már ő sem fiatal, meló után nem bírja úgy a strapát, innentől megosztjátok a melót. Ha nem egy nyolcszobás budai villában laktok, hármótoknak az egy napra eső házimunka biztos nem lesz túl hosszú és megerőltető.

2019. júl. 26. 13:04
 22/32 anonim ***** válasza:
74%

Apám 14 évesen kollégiumba ment. Magára vásárolt, főzött, sütött. Mindig dolgozott. 5 évesen már permeteznie kellett.

Most is nagyon jó kajákat tud csinálni, el tud mosogatni, ki tudja takarítani a házat.

Ez mind szép és jó, de mégsem teszi mertugye az a nők dolga.

Szóval nem életképtelenek csak rendkívül lusták és van egy gyökér felfogásuk, ahol a nő a 'mosó/mosogatógép'.

2019. júl. 26. 13:12
 23/32 anonim ***** válasza:
100%
Megkertem az (ex)pasimat,hogy fizessen be a postan egy csekket.A valasz:-hat azt meg hogy kell?En azt meg sose csinaltam!
2019. júl. 26. 13:55
 24/32 anonim ***** válasza:
100%

23as,

Én megkértem az exemet, hogy majd indítsa el az ebédszünetében a mosógépet, hogy mire hazaérek kész legyen.

Bedobtam a tablettát, beöntöttem az öblítőt, becsuktam a dobot,majd a mosógépet, odatekertem a kapcsolót a programhoz és mondtam neki, hogy "majd" ezt a gombot kell megnyomni.

Konkrétan könnybe lábadt a szeme, hogy ő ezt nem tudja, még sosem csinálta.

31 éves volt.

2019. júl. 26. 14:01
 25/32 anonim ***** válasza:
100%
Az enyem is kb 36 volt akkoriban.
2019. júl. 26. 20:43
 26/32 anonim ***** válasza:
29%
Nálunk is én csomagolom a család cuccait utazaskor. Na és? A férjem közben mást csinál. Lassan ott tartunk, hogy mindenki magára főz, pakol, mos, mert nem cseléd. Nálunk a férjem vásárol (szívből utálom). Szerencsére nem derogál neki az egész családra vásárolni, nem csak magára.
2019. júl. 26. 21:14
 27/32 anonim ***** válasza:
15%
Azért ez nem ennyire fekete-fehér. Nálunk is mindig ki volt nyalva apám feneke, de azért valahol jogos volt. Napi 10-12 órákat dolgozott kemény fizikai munkát és ő tartotta el a családot. Azért ne kezdjen már el felmosni munka után.
2019. júl. 27. 10:26
 28/32 anonim ***** válasza:
26%
Amiért aztán a feleségek is boldogan megteszik ezt. Mindent megcsinálnak otthon, mondván, ez női munka. Aztán sirankozas van, hogy semmire nincs idő. A férfi pedig szimplán megszokja, nem kényszerül rá, hogy bármit is tegyen. Ezt biza a nők rontják el.
2019. júl. 27. 13:07
 29/32 anonim ***** válasza:
88%
#27 de itt nem arról van szó, hogy csak a férfi dolgozna. És ha mégis csak ő dolgozna, akkor se fapofával, morogja várja, hogy letegyék elé a kaját, hanem erőltessen meg egy mosolyt és egy köszönömöt, ha már a nő főzött rá és neveli a gyerekeit, nem csak a napot lopja. Egymás tisztelete nélkül mi értelme egy kapcsolatnak?
2019. júl. 27. 13:50
 30/32 anonim válasza:
29%
Ez már lefutott kör. Amúgy meg nem igaz. Gondolj bele politikusainkba mind életképes zseni főleg a Fideszben. Bernike meg a többi hát had ne részletezem.
2019. júl. 28. 17:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!