Hogyan lehetek 190 cm magas, ha a szüleim és a nagyszüleim alacsonyak?
Figyelt kérdés
Nem tudok mondani senkit a szüleim és nagyszüleim közül, aki magasabb lenne / lett volna 175 cm-nél, a szüleim testmagassága például 168 cm.2019. júl. 4. 07:15
11/14 anonim válasza:
Ez nem ilyen egyszerű. Apám, anyám 180 felettiek, én 163 lettem.. Anyai nagymamám 160-170 közt, tatám 190 körüli még mindig. Apai nagyanyám kb 150, tatám szintén, mégis az összes fiúk 180 feletti, a lányuk 150 körüli. Apám részéről a nők 140-150 köztiek, a férfiak magasabbak, szóval én még magas is lettem :D
12/14 anonim válasza:
Nekem nagyszüleim 160-170 centik voltak átlag, anyám 174, apám 183, bátyám 190, én 195, öcsém 200. a genetika bonyolult, mert vannak domináns és recessziv gének is, a magasságot meg sok gén befolyásolja, emellett a gyerekkori táplálkozás és fizikai mozgás, munka is számít (merev izomzat korlátozhatja a növekedést), hogy ki mennyire közelíti meg a genetikai maximumot. Meg vannak olyan furcsaságok is, hogy pl. apám aránytalan, a 183 centijével alacsonyabb nálam, de ülve meg magasabb. Nyilván nem örököltem azt, amiért rövidek a végtagjai, de azt igen, amiért hosszú a felsőteste.
13/14 anonim válasza:
Anyu,apu és én is kb. egymagasak vagyunk ( 164-168-172 körül), öcsém majdnem veri a 2 métert. Nagyszüleim szintén alacsonyak, viszont anyai dédapám ugyanaz a nyurga, magas ember volt, mint tesóm. Van, hogy az öröklött dolgok több generációt is átugranak.
14/14 anonim válasza:
Nem lehet hogy regen mielott szulettel egy magas postas dolgozott arrafele?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!