Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Hogyan lehetek 190 cm magas,...

Hogyan lehetek 190 cm magas, ha a szüleim és a nagyszüleim alacsonyak?

Figyelt kérdés
Nem tudok mondani senkit a szüleim és nagyszüleim közül, aki magasabb lenne / lett volna 175 cm-nél, a szüleim testmagassága például 168 cm.
2019. júl. 4. 07:15
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
80%

Egyrészt általßanossában is amgasabbak lesznek az emberek, másrészt meg a nagyszüleid elöttröl is vannak öseid, akik közt böven lehetett egy jóval magasabb.

Nálunk pl én kifejezetten alacsony vagyok, a szüleim meg a nagyszüleim is azok, de a nagyszüleim testvérei meg az ö szüleik kifejezetten magasak - szóval nélünk véletlen éppen az alacsony gének jöttek össze, annak ellenére, hoyg a nagyobb család többsége magas.

2019. júl. 4. 07:43
 2/14 A kérdező kommentje:
Egyetlen rokonom van, aki szintén ennyire magas, de ő már nem tudom melyik ágról rokonom, talán apai nagymamám nagyszüleitől származnak ők is.
2019. júl. 4. 08:43
 3/14 anonim ***** válasza:
44%
6 generációra visszamenőleg öröklünk. Ha volt egy magas rokon 100 évvel ezelőtt, akkor simán lehetsz te is magas. Mint ahogy két teljesen átlagos IQ-jú embernek is lehet zseni gyereke, vagy tehetségtelen szülőknek olimpiai bajnok gyereke...
2019. júl. 4. 08:55
 4/14 anonim ***** válasza:
88%

Mert a genetika nem annyira egyszerű, hogy alacsony szülőknek csak alacsony gyereke születhet. Ha így működne, nem lenne ekkora változatosság az emberek között. A testmagasságot több gén együttállása mellett a fejlődés során erő tényezők is befolyásolják. Pl. a növekedési hormon termelődése függ attól is, hogy hogyan élsz, szedsz-e gyógyszereket, stb.

Igaz, hogy alacsony embereknél nagyobb a valószínűsége, hogy a gyerek is alacsony lesz, de egyáltalán nem biztos.

Úgy lehet, hogy a magasság meghatározása biológiailag összetett és bonyolult dolog, és neked ez jutott a lottón. Örülj neki, hogy kisajátíthatod a felső polcokat.

2019. júl. 4. 08:57
 5/14 anonim ***** válasza:
20%
Genetika. Keress rá arra az idegen szóra, hogy "atavizmus". Ez a te tipikus eseted.
2019. júl. 4. 09:03
 6/14 A kérdező kommentje:
Ez biztos, hogy genetika, mert 13-14 éves koromban nőttem meg egyetlen év leforgása alatt 160 cm-ről kb. 183-185 cm magasra és azóta még pár centit nőttem. Az életmódom inkább hátrányosan befolyásolhatta a növekedést, mivel akkoriban alig ettem valamit, főleg nem vitamindús ételeket, nagyon sovány voltam, ráadásul nem is sportoltam semmit.
2019. júl. 4. 09:04
 7/14 anonim ***** válasza:
74%

7-es voltam: Egyáltalán nem lehetetlen, és semmi kóros nincs benne. Az egyik dédapám 190-195 cm magas volt, a magasságot adó génje vagy géncsoportja (nem vagyok genetikus, a pontos kifejezéseket ők tudják) olyan erősen domináns, hogy annak ellenére, hogy mindenki más szerte a családomban 155-160 cm magas volt, az apám 190 körüli lett újra és a testvéremmel mi szintén nagyon magasak vagyunk. Anyám nincs 158 cm sem. Genetika, semmi más.

Mind nagyon hasonló arcvonásokkal, testalkattal bírunk, csak egy ostoba fajankó mondaná, hogy nem vagyunk testvérek, egyenesági rokonok, és hogy minket biztos a postás csinált ... aki mellesleg nő volt, és úgyszintén 155 cm magas kb.

2019. júl. 4. 09:11
 8/14 anonim ***** válasza:
46%
Ahogy leírod, nagyon valószínűen az, mert én is pontosan így nőttem. Nagyon kicsi voltam nagyon sokáig, utána hirtelen nőttem, 16-17 körül, egy év alatt kb. 15 cm-t. Semmiféle extra fine étrend, semmiféle tudatos élelmezés.
2019. júl. 4. 09:15
 9/14 anonymousreview60 ***** válasza:
60%
#5: "6 generációra visszamenőleg öröklünk." Téves. Minden generációra visszamenőleg öröklünk.
2019. júl. 4. 09:35
 10/14 anonim ***** válasza:
69%
Van ilyen. A gének kiszámíthatatlanok :-)Nálunk az egyik tesóm lett ilyen magas fajta egy átlag alacsony családból, aztán kiderült, hogy az apai nagyapámnak az összes testvére magas volt, kivéve ő. Tehát valószínüleg innen jöhetett elő ez a magas gén. A tesóm gyerekei viszont már szintén átlagos magaságúak.
2019. júl. 4. 10:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!