Hogyan lehetek 190 cm magas, ha a szüleim és a nagyszüleim alacsonyak?
Egyrészt általßanossában is amgasabbak lesznek az emberek, másrészt meg a nagyszüleid elöttröl is vannak öseid, akik közt böven lehetett egy jóval magasabb.
Nálunk pl én kifejezetten alacsony vagyok, a szüleim meg a nagyszüleim is azok, de a nagyszüleim testvérei meg az ö szüleik kifejezetten magasak - szóval nélünk véletlen éppen az alacsony gének jöttek össze, annak ellenére, hoyg a nagyobb család többsége magas.
Mert a genetika nem annyira egyszerű, hogy alacsony szülőknek csak alacsony gyereke születhet. Ha így működne, nem lenne ekkora változatosság az emberek között. A testmagasságot több gén együttállása mellett a fejlődés során erő tényezők is befolyásolják. Pl. a növekedési hormon termelődése függ attól is, hogy hogyan élsz, szedsz-e gyógyszereket, stb.
Igaz, hogy alacsony embereknél nagyobb a valószínűsége, hogy a gyerek is alacsony lesz, de egyáltalán nem biztos.
Úgy lehet, hogy a magasság meghatározása biológiailag összetett és bonyolult dolog, és neked ez jutott a lottón. Örülj neki, hogy kisajátíthatod a felső polcokat.
7-es voltam: Egyáltalán nem lehetetlen, és semmi kóros nincs benne. Az egyik dédapám 190-195 cm magas volt, a magasságot adó génje vagy géncsoportja (nem vagyok genetikus, a pontos kifejezéseket ők tudják) olyan erősen domináns, hogy annak ellenére, hogy mindenki más szerte a családomban 155-160 cm magas volt, az apám 190 körüli lett újra és a testvéremmel mi szintén nagyon magasak vagyunk. Anyám nincs 158 cm sem. Genetika, semmi más.
Mind nagyon hasonló arcvonásokkal, testalkattal bírunk, csak egy ostoba fajankó mondaná, hogy nem vagyunk testvérek, egyenesági rokonok, és hogy minket biztos a postás csinált ... aki mellesleg nő volt, és úgyszintén 155 cm magas kb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!