2/13 anonim válasza:
Szerintem nem. Valószínűleg azért gondolom így, mert akit ilyen névvel ismerek, nem az. De a "tipikus cigány" vezetéknevekkel is mellé lehet lőni: borsodi ismerősöm felsorolt 4-5 ilyen nevet, ebből egyik az édesanyám, másik az ő édesanyjának a vezetékneve volt, anyu szőke hajú, kék szemű és nem tud arról, hogy lennének ilyen etnikumú felmenői :).
3/13 anonim válasza:
A Bányai név a beások gyakori, elterjedt neve volt az 1800-as évek végéig. Később a magyar nevek közé is bekerült. Ma már nem lehet a Bányai név alapján megmondani,hogy mekkora rész az ősi cigány vonal valakiben, de minimális biztos van, amikor egy ősBányai keveredett egy ősNembányaival.
4/13 anonim válasza:
Egyetlen Bányait ismertem, ő nem volt az. Szerintem a Kolompár meg az Oláh azok. (szintén borsodi vagyok, bár nem értem, ennek mi köze a kérdéshez)
5/13 anonim válasza:
Akit én ismertem ilyen névvel, sem volt cigány.
Amúgy tényleg nem törvényszerűek ezek sem. Van Lakatos nevű ismerősöm is, akinek köze nincs a cigányokhoz, sőt, Oláh névvel is találkoztam, aki nem volt cigány.
6/13 anonim válasza:
Cigányként írom! Amióta cigány vagyok és az eszemet tudom, nem halottam még ilyen nevet
Nekem Lakatos a vezetéknevem
Oláh cigány vagyok! Nem tudom, de én még a környezetembe sem láttam ilyent. Majd utána érdeklődöm.
22F
7/13 anonim válasza:
Nem tudom, de az Orbán az biztos az.
Mi az, név alapján választasz párt? :D
8/13 anonim válasza:
Bányai a vezetéknevem. Így jó pár Bányait ismerek, egyikünk sem cigány.
9/13 raklógecmő válasza:
Csak annyira mint Orbán lányai :)
10/13 anonim válasza:
Bányaiként biztosan állítom, hogy nem vagyunk cigányok. Az 1800-as évek közepéig visszakövetve a családfát sem találni cigányokat közöttünk. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!