Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Unokatestvéremet érdekli,...

Unokatestvéremet érdekli, hogy a lányának a vőlegénye milyen származású, ha az apja német, skandináv felmenőkkel, de az anyja magyar. Milyen származású és hogy a származás és a jelleme összefügg-e?

Figyelt kérdés
A fiatalember alig múlt el 22 éves, mindent lekritizál, és mikor ezt szóvá teszik neki, azt mondja, hogy a becsület és a konzervatív értékek mennyire fontosak és őt így nevelték. Az unokatestvérem ismeri az apját, és ő is teljesen ugyanilyen. Külsőre és belsőre is. Ami meg a származását illeti, hát... az apja német, az anyja magyar, de az apja mesélte unokatesómnak, hogy a családfájában skandináv tagok is vannak. A fiú apja kicsit tud magyarul, az anyja mikor megházasodott, megtanult németül, a fiú mindkét nyelvet beszéli. A szülők kapcsolata jó, de az apja pár havonta ingázik Németo. és Magyaro. között a munkája miatt, a fiú meg gyerekkorában sok évig élt Németországban is, de tizenéves kora után már csak nyaranta ment ki az ottani rokonokhoz Németo-ba, de mikor itt van vendégségben, minden alkalommal hallom, hogy ő mennyire hangsúlyozza azt, hogy ő magyar. Lehet, hogy így próbál bevágódni nálunk, mert az apja mesélte unokatestvéremnek, hogy mikor a kinti rokonoknál van, akkor meg azt hangsúlyozza, hogy német. És hallottam unokatestvéremtől, hogy a lánya panaszkodik, hogy ez a vőlegényjelöltje időnként elsírja magát, hogy vele soha nem barátkozott senki a származása miatt, egyik iskolában sem, de még a műszaki egyetemen sem sokan vannak vele jóban. Mondjuk ezen annyira nem csodálkozom, mert itt a családi összejöveteleken én is észrevettem, hogy olyan visszahúzódó, néha kicsit ellenséges, néha túlságosan kedves és mindig arról beszél, hogy a múlt század első felében nyugaton, Németországban az erkölcs uralkodott, most meg az erkölcstelenség és ő becsületes embernek tartja magát és szerinte Magyaro-n ugyanez a helyzet, és ezt a német nagyszülei mesélték neki.

2018. okt. 30. 14:03
1 2 3 4
 31/39 A kérdező kommentje:
30-as, kötekedő trollokkal, mint te, libbant, nem foglalkozok.
2018. okt. 30. 20:38
 32/39 anonim ***** válasza:
85%
30 as nem troll és nem hibbant. Nálad viszont akad baj.. Mégis mit vársz mit irjunk,verjétek meg unokatesót mert önállóan választott párt,mégis milyen válaszoknak örülnél,ma már önnáló pár választás van. Ez neked új h nem család jelöl ki párt h nesze ezzel leszel?...
2018. okt. 30. 20:43
 33/39 A kérdező kommentje:
32-es, abból is elegem van, hogy a problémámat folyamatosan félremagyarázzátok és rám mondtok tücsköt-bogarat, ami nem is igaz, kezdve azzal, hogy erőszakosak vagyunk meg korlátozzuk a szabad párválasztást meg a 30-as és még egy-két ember piszkálódó-kötekedő kommentjei már csak mellékesek.
2018. okt. 30. 20:48
 34/39 anonim ***** válasza:
76%
A 30-as nem troll, hanem olyan magyar, aki ismeri a "nagyjainkat". Rá kellene hallgatnotok, nem nevetséges szónoklatokra. Az sem ártana, ha elolvasnátok a műveket, amikről írt.
2018. okt. 30. 20:55
 35/39 anonim ***** válasza:
81%
Még annyit: senki nem magyarázza félre a problémádat, mert az csak mű probléma. A fiatalok válasszanak maguknak párt, mert nekik kell vele élniük, nem a rokonoknak!
2018. okt. 30. 20:57
 36/39 anonim ***** válasza:
83%

jah, mert ez így működik.

Csak csalàdilag oda kell àllni a làny elé:

“Te Katica, itt ez a Jürgen-Csaba..jógyerek ez, meg minden, de SZERESSÉL BELÒLE KiFELE, mert nem àrjamagyar vér!”

mert az érzelmek, pàrvàlasztàs csettintésre működik és teljesen tudatos....ahham.

Az meg, hogy pityergös a fiú..

mivan, ha Karica a kapcsolataiban a domináns szerepet szereti és kifejezetten tetszik neki, hogy Jürgen-Csaba pátyolgatàsra szorul?

Amúgy, a sràc hàromnegyedrészt magyar, nem hiszem, hogy olyan hatalmas szocio-kulturàlis különbségek lennének köztetek...

2018. okt. 31. 00:04
 37/39 anonim ***** válasza:
67%

Ahelyett, hogy a 30-ast szidod, inkább válaszolj a kérdésére, ha annyira magyarnak tartod magad.

Én ugyanis - annak ellenére, hogy közel 30 éve külföldön élek - kapásból tudom rá a választ, neked viszont garantáltan fogalmad sincs.

A magyarság mint kultúra és mint nemzettudat ugyais ott kezdödik, ha ismered a magyar szellemi értékeket, és nem hözöngésben merül ki.

A válaszomat csak azzal tudod megcáfolni, ha beírod a költö nevét és a vers címét!

2018. okt. 31. 07:55
 38/39 anonim ***** válasza:
70%
"megszűnik a nemzetet összetartó erő" sírok :D Ebben a családban nem a sráccal van a baj :D Hallod, én is sírnék, ha hozzátok kéne beházasodnom. Csak tudnám milyen nemzetet összetartó erőről beszélsz...a magyarok pont nem az összetartásról híresek, egy normális kormányt nem tudunk választani, hagyjál már...Tök mindegy, hogy szerencsétlen gyereknek milyen a jelleme, a származása, nektek az égvilágon semmmi közötök hozzá. A párjának kell, hogy megfeleljen, senki másnak. Ha sokáig utálkoztok, az unokatesód lánya még a végén megszakítja veletek a kapcsolatot. Ha még valami nőverő lenne a pasi, vagy alkesz drogos, vagy valami, akkor érteném ezt az egészet, de tulajdonképpen semmi probléma nincs vele azon kívül, hogy nektek nem szimpatikus. Ha esetleg az én válaszom sem tetszik, az biztos azért van, mert nekem meg vannak román, szlovák, német meg még a rák tudja milyen felmenőim. Ezentúl vigyázz azokkal is :D 30/N
2018. nov. 1. 13:23
 39/39 anonim válasza:
54%
Olyan ostoba vagy, kérdező baz+, hogy irtani kellene.
2018. dec. 2. 23:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!