Unokatestvéremet érdekli, hogy a lányának a vőlegénye milyen származású, ha az apja német, skandináv felmenőkkel, de az anyja magyar. Milyen származású és hogy a származás és a jelleme összefügg-e?
Én nem ez alapján teszek különbséget, de úgy gondolom, lehet benne valami.
Apám német felmenőkkel rendelkezik.
Rengetegen mondják, hogy a németek “merev” emberek, és rá teljes mértékben igaz. Szélsőségesen konzervatív, hajlamos mindenkiben ellenséget látni és nagyon zárkózott. Az ő igaza az egyetlen, ami fontos neki.
Van egy ismerősöm, akinek az édesapja szintén német, és pont azonos területről származnak, és meglepően hasonló a személyiségük
. ...Mint tudjuk a németek valójában még mindig nem egy nagy egységes nemzet, hanem sok kisebb germán népcsoport gyűjtőneve.
Nem mellesleg az északon élő poroszok - akiket ma a “tipikus” magas, szőke, kék szemű németekként emlegetnek - valójában nem is germánok. A legközelebbi rokonaik a litvánok, ezért is sokkal nordikusabbak a vonásaik, mint a délen élő alacsonyabb és zömökebb bajoroknak vagy alemannoknak.
Az erkölcstelenség relatív. Én nem mondanám, hogy romlott a világ, hiszen ugyanazokat a dolgokat nevezzük ma is annak, amiket régen.
Pont hogy ma már egy csomó dologért kemény eljárások történnek, ami évezredekkel, vagy csak fél évszázaddal ezelőtt legális volt.
Én legalább annyira tartom magamat németnek, mint magyarnak, annak ellenére, hogy Magyarországon élek, és csak csekély mértékben beszélek németül. Közel 50-50% van bennem mindkettő vérvonalból, és nem hagyom, hogy a környezetem megmondja helyettem, hogy kinek, vagy minek kéne éreznem magam, továbbá azt, hogy hogyan kéne megítélnem a szomszédos népeket és a történelmi eseményeinket csak azért, mert magyar (is) vagyok.
Azért akartunk mindenáron elszakadni a Habsburgoktól, hogy ma egy utolsó kis csöves ország legyünk, ahol azt sem fizetik meg, ha valaki napi 12 órában kidolgozza a belét, vagy hat évet lehúz az egyetemen csak azért, hogy annyit keressen, mint kint bárhol egy takaritónő.
“Kutya kötelességünk” csak a Trianon miatt utálni a románokat és a szlovákokat, holott évszázadokig semmi probémánk nem volt egymással.
Szerintem fontos, hogy magyar ember lehetőleg magyar emberrel házasodjon. De olyan akkor sincs, hogy "magyar jellem", mint ahogy olyan sincs, hogy "német jellem" vagy "skandináv jellem". Ezek mind csak általánosítások.
Egyébként meg aki abszolút magyarnak érzi magát, az se 100%-ig csak magyar, ha nagyon megvizsgáljuk a felmenőit, az ezer százalék. Úgyhogy semmi értelme az ilyen megközelítésnek.
Hogyan függhetne össze a nemzet és a jellem? Minden nemzeten belül vannak mindenféle emberek, nálunk is. Ennyire tudatlan nem lehetsz, már ne haragudj. Te beveszel ilyen maszlagokat, hogy pl. az olaszok lusták, az angolok ridegek, a románok lopnak stb?
Nem tűnik fel, hogy egyazon országon belül is mennyiféle ember van? Szerinted pl aki másként gondolkodik, mint a fidesz (akik annyira kiabálják, hogy ők magyarok) az mind idegen származású? Komolyan érdekel, honnan veszed, hogy a származás jelentene bármit a jellemre nézve, illetve te hogyan határozol meg egy vegyes házasságból született embert? A lányom apja ír, én magyar vagyok. Akkor most a lányom szerinted ír vagy magyar? Elárulom: mindkettő, és gond nélkül behúzok egyet bárkinek aki kifogásolja a magyarságát. Hogy esetleg nem eléggé magyar. Pont annyira magyar, mint amennyire ír.
A fiatalemberről szálljatok le, majd a lány eldönti, hogy hozzá akar-e menni, akár sikeres lesz a házasság, akár tönkre megy, nem azért lesz mert a fiú félig német, hanem mert esetleg nem illenek össze, vagy a hülye rokonok pl a lány anyja szétmarják őket. Reméljük, erre nem kerül sor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!