Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Unokatestvéremet érdekli,...

Unokatestvéremet érdekli, hogy a lányának a vőlegénye milyen származású, ha az apja német, skandináv felmenőkkel, de az anyja magyar. Milyen származású és hogy a származás és a jelleme összefügg-e?

Figyelt kérdés
A fiatalember alig múlt el 22 éves, mindent lekritizál, és mikor ezt szóvá teszik neki, azt mondja, hogy a becsület és a konzervatív értékek mennyire fontosak és őt így nevelték. Az unokatestvérem ismeri az apját, és ő is teljesen ugyanilyen. Külsőre és belsőre is. Ami meg a származását illeti, hát... az apja német, az anyja magyar, de az apja mesélte unokatesómnak, hogy a családfájában skandináv tagok is vannak. A fiú apja kicsit tud magyarul, az anyja mikor megházasodott, megtanult németül, a fiú mindkét nyelvet beszéli. A szülők kapcsolata jó, de az apja pár havonta ingázik Németo. és Magyaro. között a munkája miatt, a fiú meg gyerekkorában sok évig élt Németországban is, de tizenéves kora után már csak nyaranta ment ki az ottani rokonokhoz Németo-ba, de mikor itt van vendégségben, minden alkalommal hallom, hogy ő mennyire hangsúlyozza azt, hogy ő magyar. Lehet, hogy így próbál bevágódni nálunk, mert az apja mesélte unokatestvéremnek, hogy mikor a kinti rokonoknál van, akkor meg azt hangsúlyozza, hogy német. És hallottam unokatestvéremtől, hogy a lánya panaszkodik, hogy ez a vőlegényjelöltje időnként elsírja magát, hogy vele soha nem barátkozott senki a származása miatt, egyik iskolában sem, de még a műszaki egyetemen sem sokan vannak vele jóban. Mondjuk ezen annyira nem csodálkozom, mert itt a családi összejöveteleken én is észrevettem, hogy olyan visszahúzódó, néha kicsit ellenséges, néha túlságosan kedves és mindig arról beszél, hogy a múlt század első felében nyugaton, Németországban az erkölcs uralkodott, most meg az erkölcstelenség és ő becsületes embernek tartja magát és szerinte Magyaro-n ugyanez a helyzet, és ezt a német nagyszülei mesélték neki.

2018. okt. 30. 14:03
1 2 3 4
 11/39 A kérdező kommentje:
10-es. Az állampolgárság csak egy papír: nem jelent semmit.
2018. okt. 30. 15:43
 12/39 anonim ***** válasza:
100%

Én nem ez alapján teszek különbséget, de úgy gondolom, lehet benne valami.

Apám német felmenőkkel rendelkezik.

Rengetegen mondják, hogy a németek “merev” emberek, és rá teljes mértékben igaz. Szélsőségesen konzervatív, hajlamos mindenkiben ellenséget látni és nagyon zárkózott. Az ő igaza az egyetlen, ami fontos neki.

Van egy ismerősöm, akinek az édesapja szintén német, és pont azonos területről származnak, és meglepően hasonló a személyiségük

. ...Mint tudjuk a németek valójában még mindig nem egy nagy egységes nemzet, hanem sok kisebb germán népcsoport gyűjtőneve.

Nem mellesleg az északon élő poroszok - akiket ma a “tipikus” magas, szőke, kék szemű németekként emlegetnek - valójában nem is germánok. A legközelebbi rokonaik a litvánok, ezért is sokkal nordikusabbak a vonásaik, mint a délen élő alacsonyabb és zömökebb bajoroknak vagy alemannoknak.

Az erkölcstelenség relatív. Én nem mondanám, hogy romlott a világ, hiszen ugyanazokat a dolgokat nevezzük ma is annak, amiket régen.

Pont hogy ma már egy csomó dologért kemény eljárások történnek, ami évezredekkel, vagy csak fél évszázaddal ezelőtt legális volt.

Én legalább annyira tartom magamat németnek, mint magyarnak, annak ellenére, hogy Magyarországon élek, és csak csekély mértékben beszélek németül. Közel 50-50% van bennem mindkettő vérvonalból, és nem hagyom, hogy a környezetem megmondja helyettem, hogy kinek, vagy minek kéne éreznem magam, továbbá azt, hogy hogyan kéne megítélnem a szomszédos népeket és a történelmi eseményeinket csak azért, mert magyar (is) vagyok.

Azért akartunk mindenáron elszakadni a Habsburgoktól, hogy ma egy utolsó kis csöves ország legyünk, ahol azt sem fizetik meg, ha valaki napi 12 órában kidolgozza a belét, vagy hat évet lehúz az egyetemen csak azért, hogy annyit keressen, mint kint bárhol egy takaritónő.

“Kutya kötelességünk” csak a Trianon miatt utálni a románokat és a szlovákokat, holott évszázadokig semmi probémánk nem volt egymással.

2018. okt. 30. 15:51
 13/39 anonim ***** válasza:
25%

Szerintem fontos, hogy magyar ember lehetőleg magyar emberrel házasodjon. De olyan akkor sincs, hogy "magyar jellem", mint ahogy olyan sincs, hogy "német jellem" vagy "skandináv jellem". Ezek mind csak általánosítások.

Egyébként meg aki abszolút magyarnak érzi magát, az se 100%-ig csak magyar, ha nagyon megvizsgáljuk a felmenőit, az ezer százalék. Úgyhogy semmi értelme az ilyen megközelítésnek.

https://www.youtube.com/watch?v=g5o9DmUYCJA

2018. okt. 30. 16:01
 14/39 anonim ***** válasza:
94%

Hogyan függhetne össze a nemzet és a jellem? Minden nemzeten belül vannak mindenféle emberek, nálunk is. Ennyire tudatlan nem lehetsz, már ne haragudj. Te beveszel ilyen maszlagokat, hogy pl. az olaszok lusták, az angolok ridegek, a románok lopnak stb?

Nem tűnik fel, hogy egyazon országon belül is mennyiféle ember van? Szerinted pl aki másként gondolkodik, mint a fidesz (akik annyira kiabálják, hogy ők magyarok) az mind idegen származású? Komolyan érdekel, honnan veszed, hogy a származás jelentene bármit a jellemre nézve, illetve te hogyan határozol meg egy vegyes házasságból született embert? A lányom apja ír, én magyar vagyok. Akkor most a lányom szerinted ír vagy magyar? Elárulom: mindkettő, és gond nélkül behúzok egyet bárkinek aki kifogásolja a magyarságát. Hogy esetleg nem eléggé magyar. Pont annyira magyar, mint amennyire ír.

A fiatalemberről szálljatok le, majd a lány eldönti, hogy hozzá akar-e menni, akár sikeres lesz a házasság, akár tönkre megy, nem azért lesz mert a fiú félig német, hanem mert esetleg nem illenek össze, vagy a hülye rokonok pl a lány anyja szétmarják őket. Reméljük, erre nem kerül sor.

2018. okt. 30. 17:00
 15/39 anonim ***** válasza:
58%
"azért lesz mert ... a hülye rokonok pl a lány anyja szétmarják őket" - Nem kell eleve ezzel takarózni, hogy ha nem jön össze, akkor máris van kire fogni... Ha valóban összeillenek, akkor nem fogja tudni szétmarni őket.
2018. okt. 30. 17:22
 16/39 anonim ***** válasza:
89%
Még ha a srác nem európai lenne, hanem egy teljesen másik kultúrából, mondjuk Afrikából vagy Nyugat-Ázsiából származna, érteném is a problémát...
2018. okt. 30. 17:47
 17/39 anonim ***** válasza:
58%
#15: Nem sikerült megérteni amit írtam, igaz? "Magyar" párok is elválnak. Egy házasság nem azért megy tönkre, mert a felek más származásúak, hanem mert nem illenek össze stb. Ez országon belül is lehet. Pont fordítva: ha egy vegyes házasság felbomlik, mindenki azt hiszi, azért mert nem azonos származásúak.De egy ilyen házasság is ugyanolyan okokból bomlik fel, mint egy olyan ahol azonos származásúak. Érted már?
2018. okt. 30. 18:20
 18/39 A kérdező kommentje:
17-es. Te meg azt nem érted meg, hogy én és az unokatestvérem nem azért aggódunk, hogy rossz lesz emiatt a házasság, és nem is azért, mert bajunk lenne a németekkel vagy skandinávokkal, mert nincsen, hanem az a kifogásunk, hogy azt az elvet valljuk, hogy egy nemzeten belül kell az embereknek párt választaniuk, mivel a nemzet összetartó ereje a közös hagyományokban, kultúrában van, és ha vegyes házasságokból születnek vegyes nemzetiségű gyerekek, akkor nem lesz egyértelmű számukra, hogy hová sorolják magukat és megszűnik a nemzetet összetartó erő.
2018. okt. 30. 18:56
 19/39 anonim ***** válasza:
80%
Miért nem választotok neki férjet aki megfelel h nesze ő lesz a nemzeti férjed? Fúj de gáz.. Rém idegesítőek lehettek, ez kell az kell.. Nemzeti.. Helyébe a kapcsolatot szakítanám meg veletek. Had válasszon már magának vki felnőttként párt önállóan aki neki megfelel és akivel ő boldog mert erről szol a dolog nem a nemzeti szarságról,meg is veritek ha nem nemzetit választ?
2018. okt. 30. 19:04
 20/39 A kérdező kommentje:
19-es, akkor neked mi a fontos, ha az nem, hogy fennmaradjon a rend és ne alakuljon ki a világon egy nagy káosz, ami már így is kialakulóban van?
2018. okt. 30. 19:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!