Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Régi családifényképeket...

Régi családifényképeket hogyan tudok beszerezni?

Figyelt kérdés
Bejártam a család legidősebb tagjait és bescanneltem az összes ott talált családi fotót.Szeretnék régebbi képeket az ősökről,nem tudom hol találhatnék munkahelyi fotókat,csoport képeket.Van esetleg valaki aki ilyen dolgokkal foglalkozik? Találtam anyukám üknagymamájárol egy fotót,és ha egy készült róla akkor valószínű,hogy több is,sőt férjéről és gyerekeiről is kellett h keszuljon.Hogyan tudnék ezekhez hozzá jutni?

2018. júl. 14. 15:54
 1/5 anonim ***** válasza:
A család tagjainál kérdezősködsz. Nem is értem a kérdést, talán van egy hivatal, ami őrzi az összes család régi fényképeit és le lehet kérni?
2018. júl. 14. 16:17
 2/5 anonim ***** válasza:

Wtf, tőlünk kérdezed hogy juthatsz a saját családod fotóihoz?

Wtf?

2018. júl. 14. 16:22
 3/5 anonim ***** válasza:

Igazából az, hogy anyukád ükanyjáról találtál egy fotót már az is nagy szó. Egyáltalán nem jelenti azt, hogy több is készült, mivel a fényképészet 100-150 évvel ezelőtt azért még nem olyan volt mint most, hogy bárki, bármikor, bárhol, bármiről tudott volna képet készíteni. Kicsit bonyolultabb eljárás volt ez akkor. A többségről valószínűleg soha nem készült semmilyen fotó, az is nagy szó volt, ha 1 db készült.

Régi fotókat amúgy esetleg levéltárakban lehet kutatni, de ott valószínűleg nem név alapján tárolják, így saját ősre bukkanni elég nehézkes.

2018. júl. 14. 17:10
 4/5 A kérdező kommentje:

Nem vagyok gyépés :) az érdekelt,hogy van-e valaki aki kiegészítésként képeket is beszerez családfa mellé.Láttan egy családfakutatással foglalkozo (amerikai) müsorban,hogy a felkutatott személyekről még fotót is mutogattak a leszármazottnak.Tudom h magyarorszagon nem volt akkora divat a fotozas plane nem paraszti családnál,csak reneltem hatha valaki tud valami tanacsot.Utolso koszonom szepen a válaszod,korrekt vol!

Toöbbieknek is koszonom akármilyen lekezelő formában is irták meg!

Szép napot!

2018. júl. 14. 17:30
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Én is kutatok ezerrel, nagyon régi képem nem nagyon lesz. Dédszüleimről van, de nem mindegyikről. Nálunk ráadásul eléggé szétszakadt a család, apai nagyszüleimről sincsenek képeim, nemhogy még régebbiekről.

Emiatt én céget nem bíznék meg, iszonyú drágán dolgoznak, és egyáltalán nem biztos, hogy sikerrel járnak. Próbálom kihozni a legtöbbet, amit lehet. (4-es voltam)

2018. júl. 14. 18:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!