Kérdésem a következő: A Deme az roma név?
Figyelt kérdés
Az mindegy miért, mert elég hosszú háttér storyja van. Nem, nem
vagyok rasszista.
PPl.: Deme Dániel?
👆
2018. júl. 7. 15:38
2/9 anonim válasza:
Nem vagyok fiatal, de sosem hallottam, hogy jellemző lenne a cigányokra. Én úgy tudom (de nem biztos, hogy jól tudom), hogy a Demeter, Dömötör, (Dimitrij) becéző alakja. És ha elterjedt lenne a cigányoknál, akkor mi van? Ha tetszik, add a gyerekednek, ha pedig nem - válassz más nevet.
3/9 anonim válasza:
Ismerek Demét.
Nem roma a család, szabolcsi titpákok (nem pejoraktív értelemben)
4/9 anonim válasza:
Ismerek én is egy Demét, szerintem cigány. De nem az a baj vele, hanem az, hogy egy paraszt.
5/9 anonim válasza:
Nekem is van Deme ismerősöm, fehér bőrű.
6/9 anonim válasza:
A Deme nem tipikus cigány név. Leggyakoribb cigány nevek a „klasszikus” Kalányos, Kolompár, Orsós, nagyon elterjedt köztük a Balogh, Bogdán, Jónás, Lakatos, Nyerges, Raffael, Rézműves stb.
7/9 anonim válasza:
sztem nem. a roma nevek inkabb foglalkozas nevek. tóth,ács, deák, fazekas.mondjuk a szabó nem :)
9/9 anonim válasza:
2-es vagyok ismét.
Úgy értelmeztem a kérdést, hogy keresztnévre gondolt a kérdező. Látom, hogy vezetéknévről van szó. Nem vélem cigány névnek. Vezetéknévvel én is ismerek Deme nevűeket, akik kimondottan nem cigányok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!