Miért nem találok róla sehol semmi információt? (Zala megye, Pozsony)
Nem találom sehol. Miért van ez?
Ükapám a pozsonyi parlamentben dolgozott. Tudom a nevét(Kozics István) tudom hogy a felesége Persovics Viktória 1898-ban született közös fiúk pedig 1920.jun.14.én. ezen az ágon teljesen elakadtam. Mindent átnéztem amit csak tudtam és nem tudom elhinni hogy nincs semmi információ egy olyan emberről aki a parlamentben dolgozott. Még annyi információ van róla hogy kilimánban(Zala) lakott haláláig és a gyerekei is ott születtek. Neje oda valósi.A neje családját visszavezettem 1830körülig. Magát az egészet furcsállom is. Egy gazdag felvidéki ember miért költözött le egy 100fős faluba kapálni? A parlamentben biztos nem takarító vagy egyéb volt mert a képeket amit mutatott nagyanyám öltönyben volt és mindig is pénzes ember volt. Lehetséges hogy a háború után Trianon miatt kényszerült költözésre?
Igen Trianon miatt.
Az én családomnak is hatalmas birtokai voltak Felvidéken és Magyarországon egy teljesen ratyi helyre költöztették őket, valamilyen csereegyezmény alapján.
Megtaláltam az ükapád keresztelési anyakönyvi bejegyzését, sajnos elírták... 1878. január 1-jén kereszteltétek meg Gelsén, Guzmics, majd helyesbítve Rozits János és Császár Rozi gyermekeként. Lakhelyük [Gelse]Sziget 30. volt. Keresztszülők Gellén János és Lukács Anna voltak. A megjegyzés rovatba beírták, hogy 1918. november 2-án Persovics Viktóriával házasságot kötött Gelsén, úgyhogy biztosan róla van szó.
Itt megnézheted az erdeti bejegyzést: [link]
Fantasztikus vagy 4-es!
Nem semmi!!!!:)
Megvan a házassági bejegyzés is:
1918. november 20. - Gelse
Vőlegény: Kozics István r. kath., özvegy földműves, szül.: 1878. január 1., néhai Kozics János és Császár Rozália fia
Menyasszony: Persovics Viktória, r. kath., szül.: 1896. január 16., Persovics József és Csizmadia ? lánya [nem hinném, hogy János lenne az anyja, ahogy bejegyezték :D)
Itt a link az eredetihez: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!