Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Harangozó családnév eredete?

Harangozó családnév eredete?

Figyelt kérdés

Légyszi hanyagoljátok a bunkó beszólásokat, kíváncsi lennék az értelmes válaszokra.

Köszi! :)

2010. jún. 5. 21:27
 1/5 anonim ***** válasza:
63%
De tényleg nem unjátok ezt?? Erre még józan paraszti ésszel is rá lehet jönni, h vmelyik ősöd mondjuk a falutemplomba volt harangozó és bumm így lett a chokapik... Nagyszerű...
2010. jún. 5. 21:33
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ez a vezetéknév minden bizonnyal a harangozó foglalkozásból ered. Úgy mint a Kovács, Szabó, Madarász, Mészégető stb vezetéknevek.

Az én vezetéknevem Cser, gondolom a fafajta után valahogyan, Bár abban biztos vagyok, hogy az őseim nem cserfák voltak.

2010. jún. 5. 21:36
 3/5 anonim ***** válasza:
60%

bumm így lett a csokapik

Hát ezen akkorát nevettem :D:D:D

2010. jún. 5. 21:36
 4/5 anonim ***** válasza:
Egyébként én se értem, hogy ilyen triviális vezetéknevet hogy nem lehet "kitalálni"? Régen volt a falukban általában a harangozó. Akkor még fel kellett másznia a toronyba és kézzel beindítani a nagy templomharangot szabályozó szerkezetet. Harangozott reggel-délbe-este, temetésre , esküvőre. Mostmár automatikus rendszer van. Ez nem bonyolult, mint pl. a "Csittnermukken" vezetéknév. (nincs ilyen csak írtam)
2010. jún. 5. 21:57
 5/5 anonim ***** válasza:
Kirgiz eredetű, a jelentése strandpapucs.
2010. jún. 6. 04:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!