Szerintetek szép név a Magdolna?
Nekem nagyon tetszik.
off:becézésről jut eszembe,van akinek a vezetéknevéből lesz a beceneve pl.:Kozáry-ból Kozi.Ha unod már a Magdit,próbálkozz a vezetékneves becézéssel:P
18/l
Mindenkinek a legnagyobb tiszteletemet küldöm, akit Magdolnának hívnak.
Így hívták boldogult keresztmamámat (édesanyám húgát) és az Ő fiatalon elhúnyt lányát, az unokanővéremet, de én ezt a nevet fenntartásokkal kezelem. Lehet, hogy azért, mert a tágabb értelemben vett családban mindenkit olyan furcsán becéztek. Ilus néni, Annus néni, Terus néni, Magdus néni és Magduska (Csoda, hogy a húgából, Katiból nem lett Katus), aki felnőtt korára kiharcolta magának, hogy Ő Magdi.
Ezzel választ is adtam Magdolna nevű kérdezőnknek, de Magduson és a Magdin kívül én sem ismerek más becézési formát.
Május 29-én volt egy Magdolna nap, de úgy tudom nálunk akkor ünnepelték -, hogy az igazi Magdolna (Mária-Magdolna) július 29-én lesz.
Nekem nem tetszik, bocsi....
Pedig ismerek Magdi-kat de szerintem annyira nénis hogy nagyon...:-S
Nekem nagyon tetszik!
Több barátom anyukájának ez a neve, de mint fiatal lány-neve úgy is tetszik.
Én Megginek, Dolnának, Magusnak hívnám. ezeket most találtam ki. de én mindig egyedi becenevet adok a barátaimnak. Pl.: Marianna-->Marin
:D
Szerintem is szép név :)
Ne legyen emiatt fenntartásod a neved miatt, hogy nem olyan népszerű és sűrű név. Enyém még ritkább, de én szeretem. :) És eddig akárkinek bemutatkoztam, mindenki csak ámult, hogy milyen szép név, és még sose hallotta. Egyébként az én keresztnevem Emerencia. :) De viszont a vezetéknevem se olyan egyszerű, szokványos. Szóval azt mondhatom, különleges nevem van :) És én szeretem :)
20/L
az én nevem is az.Engem May-nek hívnak...de mindenki...elég régóta :)
már nagyon ritkán hallom csak a Magdit..szinte már oda sem figyelek rá :DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!