Keresztelhetett-e családtag, rokon?
#1 nem keresztszülőről van szó, hanem konkrétan arról, aki a keresztelést végzi.
Igen, simán keresztelhet, ha van pap a családban, szerintem illik is őt megkérni. Vészhelyzetben meg (pl,. haldoklik a gyerek) bárki keresztelhet, még csak nem is kell vallásosnak lennie az illetőnek, akkor is érvényes.
Régi anyakönyvet nézel?
Köszönöm.
Igen, régi anyakönyvben vettem észre. Csak elég gyakori nevek, Németh, Horváth.
Arra gondoltam volna, hogy ha családtag, akkor a keresztelő családtag vagy rokon keresztnevét kapta volna. De nem.
Igazából egy házasságot keresek, hogy megtudjam, honnan valósi az anya. És ezért nézem a környékbeli falvakat. Eddig hiába.
Így van, katolikus hittanár vagyok. Közvetlen halálveszélyben keresztelhet bárki, de az egyház előírása szerint ezek a szavak hangozzanak el, plusz legyen kis víz: X, én megkeresztellek téged az Atya, Fiú, Szentlélek nevében.
Régen, a csecsemőhalandóság miatt már másnap elvitték a templomba a gyereket és megkeresztelték.
Köszönöm, de reménytelen, Horváth Mári névvel.
A férj halottiját megtaláltam, nincs benne semmi, a bejelentő az egyik lány férje lehetett.
Molnár családról van szó, megnéztem a gyerekek 3 különböző születési helyén, egyiken se volt az esküvő.
A FS-ön nincs Szentgyörgyvölgy, ami még szóba jöhetne. De biztos előbb-utóbb fölteszik.
A rémem, hogy ha véletlenül még nem is a jelen Mo-on volt; hiszen ez pont a határ(ok) melletti környék. Szentgyörgyvölgy Trianon után még a levegőben is lógott egy ideig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!