A magukat magyarnak vallók kb. hány százaléka visel idegen (főleg szláv és német) eredetű családnevet?
Lehet hülye kérdés ez,de tényleg érdekelne engem. Erdélyi magyaroknál tudtommal csak olyan egy-néhány százalék az ilyen nevűek aránya,de Magyarországon gondolom ennél jóval magasabb főleg nagyvárosokban és Pesten.
Még mielőtt valaki ezzel vádolna nem rasszista célból teszem fel a kérdést.
Nem tudom mennyi köze van a névnek a származáshoz.
Szerintem ha most vissza akarnánk vezetni akkor a mai magyarság jelentős részének biztos hogy van valamilyen külföldi török, szláv, osztrák, német felmenője. És ahogy írják a sváb, német kisebbség nagy része nevet változtatott.
Hát nekem német nevem van. És mivel az összes dédnagymamámnak / dédnagypapámnak még német volt az anyanyelve és a családfán mindenkinek, aki vérrokonságban áll velem, német neve volt. Így én inkább németnek tartottam magam, annak ellenére, hogy Magyarországon születtem.
Aztán végül csináltattan egy gén tesztet, hogy honnan is származnak a géneim és hát 3% bennem a “német” gén...
Szóval a név nem sokat mond. És a legtöbb Európában élő ember egy nagy keverék. (Bennem pl. minden van Európából, kivéve finn / észak-nyugati orosz.)
Úgyhogy arra jutottam, hogy Európán belül hülyeség nemzetiségekről beszélni.
Apum csaladja Oroszorszagbol szarmazik, ebbol adodoan nekem is orosz vezeteknevem van, de magyarositva... Annyi, hogy az Y-okat J-re atirtak, a ts-t pedig cz-re.
Szoval vagyunk paran:D Ja meg baratnomnek nemet eredetu a vezetekneve, es teljesen magyarnak vallja magat o is
Lényegtelen, hogy kinek mi a vezetékneve.
A Kárpát-medencében számtalan nemzetiség megfordult.
A lényeg a hovatartozás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!