Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Irnátok nekem élettörténeteket...

Irnátok nekem élettörténeteket? Szakdogához kellene. Semmi tapasztalatom nincs, és senkit nem tudok aki a személyes életébe ilyen szinten beavatna.15-20 oldalnyi anyag kellene.

Figyelt kérdés
nem baj ha az adatokat megváltoztatjátok.az se baj ha kitalált történet.születéstöl -iskola-munkahely-barátok kapcsolatok-szülöi viszonyok-jo-rossz élmények.élettapasztalat.mit csináélnátok másképp.stb
2010. máj. 26. 12:38
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
szerintem egy ilyen tanulmány lényege talán pont az, hogy mitől válik valakinek kiegyensúlyozott az élete és mitől válik egyeseknek rémálom. És miért van az, ahogy a mondás is tartja csőstül jön a baj. Valahogy azt gondolom, aki mögött egy biztos család áll, szerető szülők, nagyszülők, testvérek, akkor nem lehet olyan nagy baj, amit nem lehet megoldani. Én írtam azt, fentebb elsőként, hogy kiegyensúlyozott az életem. Szerintem velem is történtek rossz dolgok csak valahogy másként éltem meg, mint azok akiknek nem volt, vagy nincs segítsége. Szóval nagyon jó kis dolgozatot lehet, ebből írni. És még abban sincs semmi, ha megemlíted, hogy egy internetes fórumon kerested az alanyokat.
2010. máj. 26. 14:02
 22/29 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én is szocmunkás vagyok,és csak egy tipp/ötlet.

Hajlékonyokkal ok,hogy nem találkozhatsz,de mi van az idősekkel?Életútinterjúhoz a legideálisabbak. Bemész szépen egy otthonba,amivel esetleg még kapcsolatban is álltál tanulmányaid során, és rászánsz egy délutánt/napot. De ami az első ilyenkor meg se próbálj jegyzetelni,vigyél magaddal egy diktafont,abból állítsd majd később össze az anyagot. (a jegyzetelés nagyon megtördeli a beszélgetést,és nem az lesz az eredmény,amit vártál)

Legyen egy kérdés sorod(vázlat,amire építed az interjút)

Ennek pont az lenne a lényege,hogy te magad tapasztald meg,hogy milyen interjút készíteni,különösen ha szakdogáról van szó...Sok olyan tényező van,amit pl. egy leírt esetből nem látsz,gesztusok, fizikai állapot,életkörülmények,stbstb(ez utóbbi mondjuk egy otthonban nem annyira számottevő,de szerintem ott is sokat leszűrhetsz a környezetből)

Amúgy tény,hogy kemény egy ilyet elkészíteni,de nagyon sokat tud adni számodra is,saját tapasztalat...

Sok sikert és jó babázást:)Ha érdekel,írj privit és megkeresem neked,amit mi készítettünk anno,az interjút és a belőle írt dogát is,remélem még megvan:D

2010. máj. 26. 14:48
 23/29 anonim ***** válasza:

Amúgy még egy dolog,szakdoga előtt állva hogyhogy nincs semmilyen tapasztalatod?vagy mivel kapcsolatban nincs?

Gyakorlatok nem voltak a képzésedben?

2010. máj. 26. 14:54
 24/29 anonim ***** válasza:
Szia, ha akarod, en is leirhatom majd neked az en tortenetemet.En sokszor gondoltam mar ra, hogy irok egy konyvet, mert bar meg csak 24 eves vagyok, annyi minden tortent mar velem, hogy huhh...:-)Nagy vonalakban, indultam imadnivalo, kituno tanulo, anyuci kislanyakent, aztan folytattam felnyirt haju, iskolakerulo, pasifalo gimnazistakent.Miutan kirugtak a sulibol, hivatasos punkka avanzsaltam, Blaha Lujza ter, Krisnas-kaja, kannasbor, hajlektalanszallo:-) Mikor erre rauntam, fogtam magam, autostoppal, baratnovel, es 500 fttal a zsebemben elindultam egy nyugati orszagba.Itt szinte rogton sikerult osszeszednem egy nos pasit, innen kezdodnek az uj kalandok.De ezt majd priviben irom le, ha akarod:-)
2010. máj. 26. 20:23
 25/29 A kérdező kommentje:

stekszi@freemail.hu -címen mindenki történetét köszönöm és szívesen fogadom!

Olyan lehet ez mintha az ember végre őszintén gyónhatna, és utána fellélegezhetne hogy végre kiírta magából azt a rengeteg keserűséget bánatot, vagy éppenséggel örömet. Biztos jó lenne megosztani a társainkkal szeretteinkkel de sajnos az emberek nagyon eltávolodtak egymástól , vagy sajnos a kapcsolatok nem jutnak el abba a stádiumban ahól feltétel nélkül megtudnak bízni egymásban. Ugy hogy köszönök én is minden segítséget és remélem valamennyire én is könnyítek így valamennyit azoknak az életén akik megírják

2010. máj. 26. 21:46
 26/29 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de szerintem sem jó ez a módszer... hiszen itt életINTERJÚról van szó, aminek pont az a lényege, h valakivel leülsz szembe és beszélgetsz vele, meginterjúvolod az előzőleg felállított kérdéssorod alapján. Ami csak egy váz (ahogy írta szoc.munkás kollega - én is az vagyok), abból indázhatnak különböző kérdések, ahogy bontakozik ki az élete az illetőnek. Szemtől szembe látod a reakcióit, ez alapján tudsz újabb és újabb dolgokra rákérdezni. Egy gépelt oldal soha nem adja ezt vissza, és ezt érezni lehet majd a szakdogán is.

Én a családon belüli erőszakról írtam. 20 mélyinterjút készítettem bántalmazott anyákkal. Gyakorlati helyemet is úgy választottam ki, hogy anyaotthon legyen, hogy legyenek alanyaim.

Menj el egy idősek otthonába vagy egy anyaotthonba, hidd el, hogy így éri csak meg...

2010. máj. 26. 22:20
 27/29 anonim ***** válasza:
(off: kérdező megkaptam az emailt, de csak hétvégén tudok vele foglalkozni. Írok neked valamit egy pozítiv élettörténetet aztán meglátod tudsz-e vele mit kezdeni)
2010. máj. 27. 20:36
 28/29 A kérdező kommentje:

köszönök minden hozzászólást!

az interjú elkészült , de ha valaki szeretné megosztani velem a gondjait nyugodtan írjon. ha kell mint kivülálló szivesen irok véleményt, tanácsot.

2010. máj. 28. 19:27
 29/29 anonim válasza:
Elég sok élettörténet van és létezik.Ha megfelelő írási képességekkel bírsz már akár ma is meg tudnád írni.Ja és a szorgalom és a kitartás az sem mellékes.
2010. jún. 2. 09:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!