Van itt olyan aki hivatásos csaladfakutatóhoz fordult?
Szia én átestem az eseten.
Az első kérdés hogy város vagy falu?
Nincs több kérdésem.
Ha falu akkor annyival szerencsésebb hogy az ottani templom könyvéből kilehet keresni a családfádat az ottani pap segítségével, akivel kinyitják a nagy könyvet.
El kell mondanod a papnak (az apai vagy anyagi ágod vezetéknevét, amelyik után akarsz járni), és a vezetéknévből kikeresik a nagy könyvből hogy ki mikor telepedett le, ha a legutolsó név bent van a könyvben, és hogy az amikor érkezett a településedre, akkor abból a nyomból már kiugorhatsz egy távolabbik infóhoz.
Én úgy voltam vele h a nagyapámnak a nagyapja (aki az ük) , az ő nevéig tudtam csak fejből, és csak az ő neve volt az utolsó a vezetéknevemből a nagy könyvben, és láttuk a pappal hogy ő már nem itteni volt, hanem máshonnan jött ide.. Ha városi vagy , akkor ha esetleg tudod fejből a legtávolibb apai vagy anyai ágról származott felmenőd, akkor azt jegyezd meg, és menny el a helyi templomba, majd a pap segít a nagy könyvbe... Ott benne lesz minden. Hogy az utolsó honnan jött az adott településre ahol élsz. Viszont tiszteletreméltó hogy téged érdekelnek a felmenőid.
Ha családfakutatót keresel ami magyarországon ritka, de ha van is sokba kerül, ergo nem éri meg semmiféle képpen sem, egyedül keresni gazdaságosabb. Az utóbbiakkal sokra mehetsz. (lényegtelen ki a jelenlegi pap a közeledben lévő templomban, a nagy könyv akkor is ott lesz)
Abba szokták beírni/lejegyzetelni már régebbről mikor valaki érkezett a településre, vagy ehhez hasonló.
Ezenkívül én úgy jártam még az elején, hogy érdekes volt számomra hogy a faluban csak az ük apámig volt a sír, annál feljebb már nem volt semmi sír a temetőben.
Tehát ebből is már leszögezhető volt, hogy ő vagy az ő szülei már nem itteniek voltak, hanem máshonnan jöttek ide.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!