Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Milyen eredetű a "Szimilkó"...

Milyen eredetű a "Szimilkó" családnév?

Figyelt kérdés
A kérdés adott, várom a válaszokat. ^^
2010. máj. 16. 13:42
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

"oké, találtál egy ilyen könyvet, a Szimilkó benne van? ez egy régi magyar családnév?"

Ha elbattyogsz a legközelebbi egyetemi könyvtárba, megtalálod. Kikeresheted benne a Szimilkót is...

Egyszer próbálj meg az Origónál hitelesebb forrásokra is hivatkozni, mielőtt elküldöd az embereket. Vagy akár olvasd el hozzá Sebestyén Árpád ajánlását. Ha számodra egy Origó-cikk az abszolút és megkérdőjelezhetetlen igazság (persze a kommentekig már nem jutsz el, ahol valaki élből megcáfolja a nyitómondatot), akkor nincs miről beszélni. Tinó...

2010. máj. 17. 23:07
 12/12 anonim ***** válasza:

meg fogom nézni!

mivel a régi magyar családnevek nem egyenlők a mai magyar családnevek egészével, így nem értem a reakciódat sem.

az is csak egy halmaznak a része, amiben nyilván benne van, de ezen kívül még vannak a magyarosított nevek, amik lehetnek tükörfordítással magyarosítottak, esetleg rendes alakjukban megtartottak, vagy épp a magyar írásmód szerint leírva... stb stb. vannak romantikus jellegű családnevek, amik szintén a névmagyarosításnak köszönhetően léteznek, 1000 példa van.

én visszavezettem a családfámat elég sokáig, 2 egykori vármegye területére, még burgenland várat magára. az 1715-ös összeírásban is szerepelnek az apai ági őseim, pedig nemzetiségek voltak, valszeg nem is tudtak magyarul. számtalan különböző német, horvát, magyar és vend családnévnek találtam rá az eredetére, úgyhogy talán tudom, hogy miről beszélek. a régi magyar családnevek cuccban a régi magyar családnevek szerepelnek, ezt ugye megérted. szóval, ami nem szerepel benne, az nem régi magyar családnév!

senki nem írta, hogy az origó hiteles lenne, ez egy könyvajánló...

A Szimilkó családnév semmilyen formában nem szerepel a MOL netes adatbázisában. fura mi? pedig egy régi magyar családnévnek szerepelnie kéne valamilyen urbáriumnál, összeírásnál, stb stb, nem fura? Minden családfakutatás előtt ezt az adatbázist használtam, hogy ne fussak lukra, vagy a radixot... meg fogsz lepődni, a radixon sem szerepel ez a családnév.

[link]

2010. máj. 17. 23:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!