A mostohanővérem lányának elvileg ugyanaz a vezetékneve mint az enyém?
Apám egy régi házasságból kilépett, de volt egy lánya abból.
Akkor elméletileg az én vezetéknevem ugyanaz, mint a lányé?
A régi feleség meg tudja változtatni, ha újra házasodik, de a lány vezetékneve akkor mi lesz?
Tényleg.
Jól vanna, fáradt vagyok sokáig dolgoztam.
Na mindegy is.
Nem tudom, mennyi idős a féltesód, de már azért jó ideje nem csak az apa vezetéknevét viselheti egy gyerek, tehát elviekben nem biztos, hogy apukád nevével anyakönyvezték.
De ha igen, akkor minimum 18 éves koráig azt viselte, mert a gyerek nevének megváltoztatásához mindkét szülő kell, anyukája nem változtathatta meg apukád beleegyezése nélkül.
Ha a volt feleség újraházasodott, akkor maximum abban az esetben változhatott a lány neve, ha apukád hivatalosan lemondott az idősebbik lányáról, és az új férj örökbe fogadta (közös gyermekké fogadás).
De ha már gyereke van, akkor gondolom felnőtt, úgyhogy ő maga már megváltoztathatta a családnevét, ha akarta.
Jól van biztos a terhére lennék. Hiszen én vagyok az apja új családjának a fia.
De majd akkor titokban lesem őt meg, álnéven pizzát viszek a munkahelyére, vagy valami.
Sosem láttam, de nagyon szeretem őt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!