Mit tegyek ebben a helyzettben? Érdekel a véleményetek.
Erős a gyanúm, hogy vérfertőzéses kapcsolat eredménye vagyok. Tehát nagyon morbid még belegondolni is, már rég foglalkoztat ez a kérdés, és nagyon sok erre utaló jel van , pl. a szemem, az orrom, a magasságom, hajam formája, a testszőrezem színe is azonos a nagyapáméval, sőt az érdeklődési kör és gondolkodásmód is szinte egyezik.Mondjuk erre nem kéne panaszkodni, de jóval nagyobb anyagi támogatást nyújt ( jó nyugdíja van) mint ami az átlagos.(ha 1000et kérek tőle ad, ha laptopot kérek tőle vesz, ha elkérem a kocsiját telitankkal ideadja, ha bulizni akarok hozzámvág legalább 10 ezret),mondom nem panaszkodom,jóljön, de az átlag az hogy (szülinap,névnap, karácsony azt helló)
Apám, vagy akit annak hiszek , 180 cm magas, kékszemű,nem széles vállú, szőke, és hát "U" alakban kopaszodik. Nem éreztem sosem hogy apám lenne, pedig nem voltam elhanyagolva, nem volt közös téma, semmi.
És így mostanában beszélgettem nagymamámmal és hát elég érdekes elszólások voltak...(nem mennék bele mert ahhoz egy egész nagy történetet kéne elmesélnem hogy megértsétek ) és az jár a fejemben hogy egy vértfertőzés eredménye vagyok, és hát sokkolva vagyok mikor eszembe jut, de ezt igazán meg sem lehet beszélni itthon mert vagy az van hogy "hüye vagy fiam" vagy valami kamu duma, de látszik a para az arcokon, jé a gyerek sejt valamit. Mi erre a megoldás ?
3 gyerekem van, egyik se hasonlit a másikra egyáltalán!!!
Az egyik a dédapjára hasonlit egy-az egyben (nem volt köztünk semmmi :-)).
Iker fiaim egyike sötét, keskeny, lányos arcú, vékony alkatú. Ikertestvére nagy, kerek fejű, széles vállú, erős alkat. Még testvérnek is nehezen mennének el, nemhogy ikreknek!!!
Most akkor szerinted???
Barátainknál egyik lány fehér bőrű, szőke, kék szemű, a másik meg sötét haj, sötét bőr, sötét szem. Egyik az anyja, másik az apja. Miért lenne ez baj???
Ha nem irsz többet a célozgatásokról, akkor csak ennyi alapján butaság ezen rágódnod.
Az Y kromoszómát minden férfi kizárólag a vér szerinti apjától örökli, ez a gén nem keveredik az anyai ággal. Csináltass ilyen tesztet! Leírtad, hogy a papád mindenre ad pénzt, akár finanszírozhatná is...
Egyébként azt szokták mondani, hogy az ember a nagyszüleire hasonlít a legjobban. Van benne valami.
Szia! Ha a nagypapád viselkedése, a külső megjelenésed és a "véletlen elszólások" miatt gyanakodsz, akkor csak nyugi, nincs semmi okod rá!
Íme a mi esetünk :( Az elején tisztáznám : soha nem volt apámmal nem gyermek-szülő kapcsolatunk. )
A bátyámnak van 2 fia (13 és 11 évesek ), nekem egy 3,5 éves kislányom és egy 1,5 éves kisfiam. Apám rajongásig szereti az unokáit, nagyon jó kapcsolatban van velük. Mégis nyilvánvalóan kivételez a kisfiammal, olyan látványosan, hogy már mások is szóvá tették neki. Hogy jobban megértsd, próbálok némi párhuzamot vonni kettőnk története között.
1. A férjem göndör,vöröses-szőke hajú, magas, szikár alkat.Én a hosszúlábú, szőkés-barna , inkább homokóra alkatú nők közé tartozom. Apám alacsony ( 166 cm ), kurtalábú, széles vállú. Az a fajta, akinek az ing pont jó a vállánál, a nyakán viszont nem bírja begombolni (még "fojtósan" sem ), az ingujját meg háromszor visszatűrhetné, olyan hosszú. Ehhez van egy 38-39-es cipőmérete. Viszonylag apró termetéhez képest nagyon erős, 2db 50(!) kilós cementeszsákot is elvisz 65éves létére!!! Igen, az egy mázsa. A fiam akkor felsőt hord, mint a barátnőm 3 éves fia (98-104 méretűt), nadrágból meg jó rá a 86-os, cipőből meg 19-eset hord. /Hát igen, nem tipikus konfekcióméretű a gyerkőc. / A 13 kilós gyerek simán felemeli a 17 kilós nővérét a derekánál fogva. Ja, és már születésekor megállapították, hogy ritka válla, hiszen a mellkörfogata 3 centivel nagyobb volt a fejkörfogatánál, ezért is volt tele testszerte zúzódásokkal, megsérült a szülőcsatornában.
2. Apám szeme savókék, a pupillánál barna "holdudvarral". Senki másnak nem ilyen, csak a fiamnak.
3. Apám soha nem tett tisztába még gyereket,se unokát, se a tesómat vagy engem, szóval senkit. Peléenkacserekor elmenekült. Kivéve a fiamat...
4. Kimentünk a "búcsúba", az unokák kaptak 2-2.000 Ft-ot, kivéve az akkor 10 hónapos fiamat. Neki 5.000-et adott, mondván, hogy nem volt több aprója.
5. Ha dolgozik, senki kedvéért nem hajlandó abbahagyni, kivéve persze a kisfiamat. Ha együtt vannak, megszűnik számára minden más.
6. Van apámnak egy sajátos szemöldökráncolása, amit senki nem tud leutánozni. A fiam 5 hetes kora óta pontosan ugyanúgy húzza össze a szemöldökét, ha valamit figyel...
7. Vannak a családtagok beszólásai : "Hát igen, mindig is te voltál apád kedvence, nem csoda, ha a fiadat is úgy szereti." "Apád és közted mindig is volt valami megmagyarázhatatlan kötődés, nagyon bizalmas viszonyban voltatok. Hát ezért szereti a kicsit is ennyire." /A bizalmas viszonyról : apu gyomorbeteg volt, sokszor vért hányt, illetve egy időben a betegsége miatt itthon kellett injekciózni. A családban egyedül én nem vagyok rosszul a vértől, a tűtől, ergo nekem kellett injekcióznom, illetve a véres hányást takarítanom, ágyneműt lehúznom, kimosnom. Na meg mert anyám napi 18 órát dolgozott, hogy egy fizuból meg tudjunk élni. Nos, ha valakit ápolsz, azzal valóban lesz egy bensőséges viszonyod./
Nem sorolom tovább, szerintem érted.
Amúgy meg nincs nagyobb hízelgés, mint önmagunkat látni egy gyerekben. Én sajnos ezt még nem tapasztaltam meg, hiszen a lányom a tejfehér loknijaival pont olyan, mint a bátyám az óvodai fényképein.Igaz, a tesóm a leányzóval kedves feltűnően ( 27.000Ft-os szülinapi ajándékok, napi szinten meglepetések, stb. ) Ja, és vele sem szerettük egymást jobban, mint ahogy testvérek között szokás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!