Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » A sógoromnak a testvére nekem...

A sógoromnak a testvére nekem kicsodám?

Figyelt kérdés
Azonkívül, hogy rokon. Van valamilyen megnevezése? Mármint a sógorom húga nekem nem lehet a sógornőm, mert ő az én testvéremnek a sógornője, mert az én testvérem a sógor felesége. ÁÁÁÁÁ! Lassan én sem értem XD
2010. máj. 7. 23:14
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
67%

Bár a magyar nyelv rettentő kifejező, szerintem erre nincs megfelelő 1 szavas kifejezésün.

Illetve van, csak 2 szóból áll: sógorod tesvére.:)

2010. máj. 7. 23:21
 2/15 anonim válasza:
50%
szerintem senkidXd ilyen szerzett rokon esetleg:)
2010. máj. 7. 23:22
 3/15 anonim ***** válasza:
22%
Senkid! Hogy volna rokonod? Rokonság csak vérségi lehet!
2010. máj. 7. 23:23
 4/15 anonim ***** válasza:
9%
anyád
2010. máj. 7. 23:27
 5/15 anonim ***** válasza:
56%

Kedves utolsó, nagyon rosszul tudod, inkább előbb nézz utána a dolgoknak, aztán okoskodj.

Rokonság több úton is létrejöhet. Igaz, ebből az egyik a genetikai rokonság, de házasság útján is kialakulhat és még többféle módon is.

2010. máj. 7. 23:30
 6/15 anonim ***** válasza:
73%

A sógorod

1. a feleséged fiútestvére, vagy

2. a lánytestvéred férje.

Az 1. esetben a testvére akár lehet a feleséged is, ha csak ketten vannak testvérek.

A 2. eset már egy kicsit bonyolultabb, gondolom nálad is ez a helyzet.

2010. máj. 7. 23:31
 7/15 anonim ***** válasza:
85%

Senkid ne te hazasodtal a csaladba hanem a tesod.

Neki a sogornoje azt annyi.

Az o gyerekeik lesznek majd unokatesok (meg majd a tieid a tesodeival)

2010. máj. 7. 23:31
 8/15 anonim válasza:
16%
Tetszett a megnyilvánulás, hogy: anyád, ilyen szép lazánXD, amúgy senkid.
2010. máj. 8. 01:48
 9/15 anonim ***** válasza:
69%

Az összes testvér egyformán a sógorod/sógornőd. Miért emelted ki épp azt a testvért, kit te sógornak nevezel? egyforma sógoraid valamennyien.

A párod testvérei a te sógorságod, és a te testvéreid pedig a párod sógorsága. Férfi-nő vegyesen. Ha tízen vannak, akkor tíz sógornőd/sógorod van.

Ebben a viszonyban, amit leírtál, te, és a húgod sógornője: ti ÁNGYIKÁK vagytok egymásnak.

2010. máj. 8. 07:33
 10/15 anonim ***** válasza:
69%

Még annyit: :) miért gondolod, hogy valaki csak egy személynek lehet a sógornője?

A te sógornőd, a tesód sógornője, valamint valamennyi testvére összes párjainak a sógornője. Lehet valakinek húsz sógornője is, ha elég népes családok találkoznak:)))

Amellett ugyanakkor az ángyikád is, a keresztházasságok miatt. Nincs abban a falubán más fiú, vagy miért házasodtok rakásra?

Amúgy anyám apjának a testvére apám testvérének a férje.

Itt még generációugrás is volt, de ők is ángyok lettek, amellett, hogy a nagybátyja anyámnak egyben a sógornője férje is.Lehet több címed. Pl. lehetsz a keresztlányod nagynénje, és ha igyekszik a kicsike, még akár előléphet később a sógornőddé is.

A fél-, és mostohatestvérek már csak színesítik ezt a palettát.

2010. máj. 8. 07:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!