Hogyan lehet kideríteni, hogy ki volt dédapám apja?
Sajnos több olyan vezetéknevű ember is élt abban a korban, és nem tudok róla semmit. Sajnos élő rokon sincs, akitől segítséget tudnék kérni.
Családfakutató segíthetne esetleg?
Az elsö vagyok újra, félreértetted a válaszomat:
"A dédapád születési anyakönyvi kivonatát (vagy az egyházi keresztlevelét) kérd ki, abban benne van nemcsak a neve, hanem a kora is.
A keresztlevélben/anyakönyvi kivonatban benne van a dédapád apjának a neve és a kora, és nem a dédapádé, és ebböl vissza tudod azonosítani az illetöt, mivel a születési évet ki tudod számolni.
A szülök (mármint a dédapádé) - anya és apa - neve alapján meg lehet keresni az ö házasságkötésüket, ahol a két fél szülei is fel vannak tüntetve.
Így ki tudod keresni a több azonos nevü közül a te ösödet
A halálozás idejét és helyét nem tudom, csak azt, hogy elvitték Auschwitz-ba, és nem jött vissza.
Később jön a hivatalos holttányilvánítási végzés, 1946-ban.
A születése helyét és idejét is tudom. Illetve tudom az édesapja nevét, de több ugyanolyan nevű emberke is élt akkor. És ezért nem tudom melyik közülük az apja.
Illetve úgy tudom volt dédapámnak egy testvére is, de róla semmit nem tudok szinte...
Ennyi nformáció elég ahhoz, hogy megtaláljad. Meg kell keresned a nagyapád születésének anyakönyvi bejegyzését, tudod a születési helyet, tehát meg tudod találni. Ott szerepelni fog az ő apjának és anyjának neve és életkora. Hogyha az életkora nem szerepel, akkor vissza kell keresned az ő házasságkötésüket, a születést megelőző éveket vissza kell lapozni a házassági anyakönyvben. Ezen az oldalon sok hasznos tanácsot és linket kapsz: www.macse.hu
Ha privátban megirod a nagyapád nevét, születési idejét és helyét, akkor megpróbálok segiteni, megkeresni, hogy az interneten el tudod-e érni. Hogyha nincs fenn a neten, akkor be kell menned egy levéltárba, ki kell kérni azt a mikrofilmet, ami az akkori anyakönyvet tartalmazza, és megkeresni rajta.
www.familysearch.org - ezt az oldalt nézd meg, sok anyakönyv fenn van már rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!