Ez jelenthet valamit?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Még évekkel ezelőtt szóba került, hogy anyai ágon még az én ükszüleim nem a jelenlegi nevüket viselték, hanem tulajdonképpen egy szlovák nevet, amit magyarosítottak, így lett a jelenlegi családnév. Na már most.. Egy pár nappal ezelőtt valahogy anyummal elkezdtünk erről beszélgetni, és kiderült, hogy azt feltételezi az egész család, hogy van bennünk szlovák vér. Ennek ellentmondó dolog viszont, hogy én a neten azt olvastam, hogy az a név magyar név. Ki lehet valahogy ezt deríteni iratok, írásos bizonyítékok nélkül?2016. nov. 26. 12:32
1/4 anonim válasza:
A nevek etimológiájából általában kiderül az eredet, de nem mindig.
Ha azt sem mondod meg, mi ez a név, mi hogy segítsünk?
2/4 anonim válasza:
A legegyszerübb, ha utánakeresel az anyakönyveknek és akkor kiderül, hogy mennyire vagytok szlovákok. De azt nem egészen értem, hoyg ha egy szlovák nevet magyarosítottak a mai családi névre, akkor az hoyg lehetett volna magyar név!
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Kurinka a régi név, ami az internet szerint magyar név, ezért vagyok összezavarodva.
2016. nov. 26. 14:56
4/4 Brian0 válasza:
A Kurinka elég szlovák hangzású. 1920-ban 168.000 szlovák élt a felvidéken. Ma 5.000.000. Én dolgoztam együtt szlovákokkal. az egyik Robert Molnar, a másik Tomas Meszaros. Nem igen érdemes foglalkozni ezzel. Ők annyira szlovákok, hogy nem beszélnek magyarul és nagy szlováknak tartják magukat. Amikor szembesítettem a nevükkel, fel voltak háborodva, hogy ezek szlovák nevek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!