Egy genetikai vizsgálatból mennyire derülhet ki, hogy milyen magyarországi nemzetiségek vannak a családban?
Genetikai vizsgálatból nemzetiség? :D
Hol jártál te biosz óra helyett?
A Czeizel szerint kimutatható pl a germán -német- vagy a zsidó genetikum.
A Magyarság genetikuma könyvben írta, ahol arról is ír, hogy a magyarokban a különböző keveredések aránya mutatható ki.
Amit írtam is. Hogy a nem ismert nemzetiségű ősök milyen nemzetiségűek voltak.
A német nevekről tudom, a szlovákokról is, de a több nemzetiségben is előfordulókról is jó lenne esetleg eldönteni. Miért is ne?
Persze, tudom, hogy gyakran fölhozzák, hogy a nevek nem biztos, hogy igazak az apák esetében, az is rendben van. Lehet, hogy abból is kimutatna vaéamit, ki tudja.
Csak ha már végigkereste az ember, ameddig lehetett, érdekes lenne tudni.
Engem érdekelne.
Sajnos nem lehet, mert európai emberek közt nincs, vagy csak nagyon kicsi a genetikailag kimutatható különbség. Egy sima dns teszttel ezt nem fogják megállapítani.
Utánanéztél már, hogy hol vállalnak hasonló vizsgálatot, és ez mibe kerül? Ha megnézed, nevesincs klinikák készítenek ilyeneket vaskos pénzekért, nyilván lehúzás a céljuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!