Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Honnan származhat a vezetéknev...

Honnan származhat a vezetéknevem? (Petrovicz)

Figyelt kérdés

Sok helyen körülnéztem már, de egyértelmű választ nem kaptam. Nem tudom mennyire van igaza, de akit kérdeztem azt mondta, hogy mindenképpen szláv és szerinte lengyel konkrétabban.

És ha egyébként ez számít, szőke hajam van és (állítólag) kék szemem de kb mindig változik a színe és mindenki azzal poénkodik hogy sosem tudják konkrétan megállapítani hogy milyen :D Általában zöld vagy kék szokott lenni.

19/F

2016. okt. 26. 14:57
1 2
 11/12 anonim válasza:

horvát név

de hogy jön ide a szemed?

2016. nov. 8. 15:02
 12/12 mustafa33 ***** válasza:
A cs magyar nyelvben régiesen ts volt, a c pedig cz . Lengyelben a cs betűjele. Tehát vagy Petrovics lengyel írásmódal, vagypedig cseh nemesi név - például Jozef z Petrovic, ami német írásmódban - Josef von Petrovicz (magyarul Petrovicei József lenne, Petrovice létező települs Csehországban). Mivel Csehország az osztrák császárság része volt, így írták a nemesi neveket. Később a "von" elmaradt. Csehországban sok ilyen "cz" végződésű vezetéknév van.
2016. nov. 14. 04:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!