Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Volt már itt valaki családállí...

Volt már itt valaki családállításon, akár segítőként, akár állítóként?

Figyelt kérdés
Mesélnétek róla?
2010. ápr. 25. 14:48
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

Ja!

Nyugodtan mehetsz elsőre is állítani!

2010. ápr. 26. 12:50
 12/25 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm, hogy leírtad mindezeket! Így már kicsit jobban el tudom képzelni. Nagyon jó, hogy tényleg ilyen pozitív élmény volt neked és segített megoldani a dolgaidat!

Biztos, hogy kell hozzá lelkierő, de ha lesz lehetőségem megpróbálom mindenképpen!

2010. ápr. 26. 13:36
 13/25 anonim ***** válasza:

Az előző old. utolsót szívesen megkérdezném: "Nekem kétszer kellett mennem, mert másodjára a férjemnek kellett állítani." Lehetséges, hogy Te mész a férjed családfáját állítani???

(Sajnos még nem voltam, hasonlókat olvastam. Bár úgy emlékeztem, hogy Te választod ki a szereplőket, akik "rejtélyes módon" felveszik az érinett személy érzéseit, elkezdenek úgy viselkedni, beszélni, ahogy ők.)

2010. okt. 18. 12:31
 14/25 anonim ***** válasza:
Írna valaki bővebbet, mert engem elkezdett érdekelni a dolog.De azért 11.000.-Ft, az 11.000.-Ft.Megéri?Vagy valaki aki megbánta?
2010. okt. 18. 13:36
 15/25 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Én is voltam már, segítőként. Hasonlít a pszichodrámához, a különbség az, hogy az állító felrakja a szereplőket (nem csak rokonokról lehet szó), valamennyit mesél a problémájáról (amennyit ő szeretne), és ezekután beindulnak a dolgok. A szereplők elkezdenek helyezkedni, aszerint, hogy hogy érzik jól magukat, kiderülnek a szereplők közötti feszültségek, amiknek a moderátor segítségével hangot is adnak.

Nekem tetszett, bár jobban bejön a pszichodráma ilyen szempontból. Kicsit földhözragadtabb. A spirituális része az nekem, ami kicsit humbuknak tűnik; a segítőknek nagy érzelmi intelligenciával kell rendelkezniük ahhoz, hogy ne csak egy jót szórakozzanak, hanem valóban átérezzék az állító problémájával kapcsolatos rezgéseit. Ha ezt valaki nem teljesíti megfelelő mértékben, olyan dolgok jöhetnek ki, amelyek nem felelnek meg a valóságnak. Emiatt én nem venném készpénznek azt, ami kijön végül az állításból, de persze ez nagyban függ a moderátor képességeitől, a megfelelő ráhangolódástól és a csoporttól.

Ja és az előttem lévő hozzászólóknak: a családállítás az nem családfaállítás!! Ez egy pszichológiai "játék", ahol egy egyén teret kap arra, hogy egy aktuálisan jelentkező problémáját mélyebbről, más aspektusból is megvizsgálja. Nem csak ventillálás; a szereplők elvileg átérezve a rezgéseket és a problémát maguktól játszanak a térben (színpadon). Lehetőség van arra, hogy egy-egy szereplő helyébe beálljon az illető, így más szemszögből is lássa a helyzetet. A "játéknak" akkor van vége, ha beáll a harmónia a szereplőkben és az állítóban.

2010. okt. 18. 13:40
 16/25 anonim ***** válasza:
Ez működik akkor is, ha nem tudod, hogy mi a bajod, csak azt, hogy egy kalap szar vagy te is meg az életed is, semmit nem tudsz jól csinálni, semmi nem sikerül, kicsinálod akaratlanul a környezeted és úgy gáz miden ahogy van és semmit nem tudsz ellene tenni, mert bármibe is kezdesz balul sül el?
2010. okt. 18. 13:51
 17/25 anonim ***** válasza:

13:40-es vagyok.

Én családállításon egyszer voltam, pszichodrámára járok rendszeresen. A "szar vagyok, minden balul sül el" típusú problémát úgy gondolom, sokkal inkább egy pszichodrámán lehet jól megközelíteni, de ez persze fakadhat abból, hogy én elfogult vagyok ezzel a módszerrel szemben. Próbálkozni lehet. A lényeg az, hogy a tüneten túl lásson az ember (jelen esetben a "szar vagyok" egy tünet), és megnézze azt, miért tarja magát annak. Milyen korábbi történések voltak, amikből ezt szűrte le az illető, milyen érzések, szereplők játszanak ebben közre, most mi a helyzet, és mi a vágyott kép.

Persze amellett, hogy nekem a pszichodráma vált be jobban, érdemes több módszert is kipróbálni, mert egyénenként változó, hogy kinek mi jön be jobban.

2010. okt. 18. 14:04
 18/25 anonim ***** válasza:
40%
Én augusztusban voltam családállításon. Magánéleti problémára kerestem a választ, egész pontosan arra, hogy 30 évek koromra miért nem sikerült még mindig párra lelnem. Nagy elvárásaim voltam, hisz korábban mindenkitől azt hallottam, hogy drasztikus változás (pozitív) áll be az ember életében egy állítás után. Érdekes és fárasztó volt a nap, megdöbbentő dolgok derültek ki egy-egy ember problémájának a gyökeréről. Aztán jöttem én és igazából a mai napig nem tudok mit kezdeni azzal ami ott történt. Nem negatív értelemben, hanem egész egyszerűen nem érintett meg az állítás. Teljesen közömbösen ültem végig azt az 1 órát. Utána kb. két hétig nem nagyon foglalkoztam a dologgal, három-négy hét elteltével rettenetesen magam alatt voltam, és azóta már a késztetés sincs bennem, hogy randizzak, ismerkedjek. Igyekszem megbékélni a tudattal, hogy egyedül fogok élni. Az állítás a maradék motivációmat is elvette.
2010. okt. 18. 14:17
 19/25 anonim ***** válasza:

Köszönöm a 13.40-nek, és bocs, csak véletlenül írtam a családállítás helyett családfát. :) Vagy talán mégsem... Ugyanis úgy értettem a kérdésemet, hogy lehetséges, hogy a férjem családjának a gondjait próbálom kideríteni családállításon? Engem csak annyiban érint érzelmileg, hogy szeretném, ha a férjem kinyílna, és látom a rá rakódó problémákat, amik a lelkét terhelik, a közös életünkre, sőt szexuális életünkre is kihat, hogy nincs önbizalma. (Neki is van egy ismeretlen nagyapja, és egy fiatalon meghalt nagybácsi, akiről nem beszélnek, és tudom, hogy ilyen esetekben kiderülhetnek dolgok, DE a férjem nem érdeklődik ilyesmi iránt, nem egy spirituális érdeklődésű volt eddig. Viszont engem érdekelne, mi van itt.

Köszönöm, ha valaki válaszol, és bocs, hogy OFFoltam.

2010. okt. 18. 16:47
 20/25 anonim ***** válasza:

13:40 és 14:04 vagyok

Sajnos a másik problémáját nem lehet megoldani - sem családállításon, sem pszichodrámán. Max. azt lehet felderíteni, hogy Téged ez hogy érint, mindig saját vonatkozásról van szó.

Akit nem érintett meg az állítás: ettől még ne veszítsd el a motivációt! Ez csak egy módszer. Valakinek beválik, valakinek nem. Érdemes tovább próbálkozni szerintem.

2010. okt. 20. 21:26
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!