Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Kicsoda ez a rokon?

Kicsoda ez a rokon?

Figyelt kérdés

Ha "valakinek" a szülei elválnak és az így egyedülálló egyik szülő, hozzámegy valakihez, akinek szintén az előző házasságából van egy gyereke, az a kiindulási "valakinek" kicsodája?

Mert ugye vér szerint nem rokona, egyik szülőjük sem közös. Féltestvéreknél úgy tudom, hogy legalább az egyik szülőnek közösnek kell lennie.

2010. ápr. 22. 10:16
 1/10 anonim ***** válasza:
97%
mostohatestvér
2010. ápr. 22. 10:20
 2/10 anonim ***** válasza:
88%
Mostoha testvér, aki semmilyen szin ten nem rokon!
2010. ápr. 22. 10:30
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Ha nem rokon, akkor lehet vele házasságot kötni? (Csak kíváncsiságból kérdezem.)

2010. ápr. 22. 10:50
 4/10 anonim ***** válasza:
Természetesen igen!
2010. ápr. 22. 10:57
 5/10 anonim ***** válasza:
10:30-as! Akkor ezen a logikai alapon a férj meg a feleség sem rokon? A mostohatestvérség nem rokoni kapcsolat?
2010. ápr. 22. 11:05
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
A házasságtól nem lesznek rokonok, mi van ha elválnak, akkor semmi közük nem lesz egymáshoz. De a közös gyereknek mindketten a rokonaik. Nem rokon egy mostohatestvér, vagy egy mostohaapa sem, mert ha az anyával szakítanak, onnantól kezdve semmi közötök egymáshoz, nem úgy mint a vér szerinti testvérek, féltestvérek, szülők, akikkel bármi történik, ha tetszik ha nem, akkor is a vér szerinti rokonaid maradnak. De ettől még lehet jobban szeretni a mostohát, mint az igazit. Nem véletlenül mondják, hogy a vér nem válik vízzé, meg hogy a vér kötelez.
2010. ápr. 22. 11:49
 7/10 anonim ***** válasza:
Te hány éves vagy?Mert elég gyerekes ez a kérdés,ha nem rokon akkor összeházasodhatsz vele:))
2010. ápr. 22. 19:34
 8/10 A kérdező kommentje:

Mármint én? 27 éves vagyok, ha ennyire érdekel.

És elnézést, hogy még nem volt mostohatestvérem és így nem vagyok tisztában az ilyesfajta rokoni kapcsolatokkal, ezért bátorkodtam megkérdezni.

Te biztos mindentudó vagy.

2010. ápr. 22. 20:45
 9/10 A kérdező kommentje:
De nem is értem, akkor meg mi a fenének olvasol ilyen gyerekes kérdéseket! Akkor legalább nem kéne lealacsonyodnod a hozzánk hasonló tudatlanokhoz.
2010. ápr. 22. 20:59
 10/10 anonim válasza:
köthetsz vele házasságot :D
2010. ápr. 27. 23:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!