Véleményed szerint nekünk MAGYAR embereknek milyen tulajdonságaink vannak, a szomszédos országokban élő emberekéhez képest?
Most biztos sokan megköveznek, de budapesten van a legtöbb olyan ember, aki nem segítőkész. Ez nem tudom miért van, hiszen kb. az egy negyede vidékről jött fel, mint én is.
De ha segítség kell, mert valamit nem találok, alig akarnak szóba állni az emberrel.
Mindenki unott fejű, mogorva, a mosolygás teljesen kizárt.
Jártam úgy, hogy egy nyugdíjas néni ült velem szemben, rejtvényt fejtett. Megláttam, hogy az újságjában van egy recept, amire már régóta hajtok. Megkérdeztem tőle szépen, udvariasan, hogy odaadná e egy pillanatra, hogy leírjam. Igazából nem is leírni akartam, hanem a telefonnal lefényképezni, az még gyorsabb.
De teljesen bunkó módon azt mondta: Nem látja mit csinálok?? Nem érek rá...
Ez már milyen hozzáállás? És még azt mondják, hogy a fiatalok nem tisztelik az időseket. Hát épp fordítva..
Tök ideges lettem, hogy nyugdíjas, otthon nyugodtan folytathatta volna a rejtvényfejtést, van rá bőven ideje. Mennyibe telt volna míg egy pillanatra átnyújtja az újságot.
És az a vicc, hogy még én éreztem magam szarul, hogy megmertem kérdezni.
De persze van jó tapasztalatom is. A párom szakított velem, és sehogy se tudtam visszatartani a sírást, amikor már a metrón voltam. Nem volt már nagyon zsepim, és egy nő odanyújtott egy csomaggal. Kivettem belőle egyet, vissza akartam nyújtani, de mondta, hogy tartsam meg, nekem most úgyis nagyobb szükségem van rá. És még megkérdezte, hogy tud e esetleg segíteni. Igazán kedves volt tőle.
De mindezektől függetlenül, vidéken sokkal kedvesebbek és segítőkészebbek az emberek, pesten meg mindenk nagyon mufurc.
8:39es vagyok...szüleim is keszthelyiek, aztán mikor összeházasodtak leköltöztek békéscsabára...:) Szóval én is vidéki vagyok! Sok nyaramat töltöttem keszthelyen..szóval átérzem amit gondolsz!
Bocsi az offért
Tökéletesen mindegy a magyarságról most kérdezni. Amíg az országot nem magyar szívű emberek kormányozzák, addig nem lesz elégedettség, együttérzés, bizalom a lelkekben.
Majd akkor érdemes arról beszélni milyen a magyar.
Ez tény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!