Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Szerintetek mik a legjobb...

Szerintetek mik a legjobb vezetéknevek?

Figyelt kérdés

2016. máj. 21. 00:10
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Dragomán, Milinte, Torghelle
2017. jún. 5. 00:18
 22/25 anonim ***** válasza:
Radnóti és Vezér :)
2018. máj. 2. 18:04
 23/25 anonim ***** válasza:
Péterfi, Péterfy, Jakab, Mayer, Marosvölgyi meg a német Mann végű vezetéknevek
2019. máj. 9. 22:52
 24/25 anonim válasza:
Én szeretem a nevem. Szerintem különleges. Sáfrány. :)) szerintem szép a Kiss, vagy Kis, Keszler, stb.
2023. jan. 4. 03:35
 25/25 anonim ***** válasza:

Szerintem a bonyolult és 'különleges' nevek mellett van pro és kontra.

Nekem német névvel ami 11 betű és ebből 3 magánhangzó és valójában csak 2 szótag, 2 egyszótagú összetett szó sok problémám volt.

Mindig utoljára kapok meg mindent. Mindig gond a leírása. Barátnőm 2 év után tanulta meg... De még a kiejtésével is gond szokott lenni, pedig csak 2 rövid szó.

Előny ugyan az volt mint a hátrány, mármint az oka. Nem szívesen szólítottak fel felelni🤣

Trianonkor költözött amúgy a család Budapestre 21-ben. Dédnagyapám még beszélt németül, bár olyan nyelvjárásban amit egy brandenburgi biztos nem ért meg, de még egy bajor se. De mindenki egyből zsidó névnek gondolja, pedig konkrétan nem él és feltételezhetően nem is élt ilyen nevű zsidó. Persze az egyedi írás ami megtéveszt egyeseket. Önmagában ez nem zavar, semmi bajom nem lenne, hogy ha zsidó nevem lenne, illetve tudom, hogy aki nem kérdez rá az is gyakran azt gondolja. De én nem teszem hozzá, mert nem izgat. Ami zavar az az, hogy amikor rákérdeznek és elmagyarázom a szót és az eredetét, akkor is megmondják, hogy de ez az, miközben fel sem merül.

Ellenben az egyedi írásmód miatt és a magyar keresztnevem miatt kijelenthető, hogy csak engem hívnak így az egész világon. Mivel ilyen formában csak az én családom írja így a nevét, Németországban, meg Amerikában senki nem ad ilyen keresztnevet. Tehát tényleg egyedi.

Viszont most kezdtem el gondolkozni a névváltoztatáson. Nem vagyok benne biztos, hogy akarnám ezzel gyötörni a gyerekemet/gyerekeimet. Éppen így jutottam ide. Egy ellenérv van, tudom, hogy apámnak nagyon nem tetszene a változtatás, hogy ha élne.

nov. 15. 11:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!