Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Szerintetek mik a legjobb...

Szerintetek mik a legjobb vezetéknevek?

Figyelt kérdés

2016. máj. 21. 00:10
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Valóban, valami értelmes és könnyen leírható magyar szónak kellene lennie. A három szótagúaknak lehet szebb dallama is, és nem is túl bonyolultak, de példa nem jut eszembe.

Nekem különösen tetszenek a "Sólyom" és "Arany" vezetéknevek, de szerintem semmi kivetnivaló a színek, foglalkozások, helységnevek, állatok névként való használatában. Ha praktikum, akkor viszonylag ritka, dupla hangzóktól és ékezetektől, kötőjelektől mentes vezetéknév dukálna az országok többségében mindenféle adminisztrációs problémát megspórolandó.

pl a "Templom", "Lovas", "Pataki" stb.

2016. máj. 24. 12:02
 12/25 anonim ***** válasza:
Szirmay,Szentirmay,Széplaki<3
2016. máj. 24. 13:14
 13/25 A kérdező kommentje:
Lénárt? Az milyen?
2016. máj. 24. 15:45
 14/25 anonim ***** válasza:
Hoffmann! 😀
2016. máj. 24. 16:02
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

"hanem mondjuk kiss virag"

Hát én Kiss vagyok, és utálom nagyon! Az nem zavar, hogy gyakori. Az viszont igen, hogy mindenki megkérdezi, hogy "kettő S-sel, ugye?". Aki viszont nem kérdezi meg, az tuti, hogy egy S-sel írja le.

Aztán kimész külföldre, és ott meg mindenki vigyorog rajta. 800-szor el kell magyarázni, hogy nem kissz-nek ejtik. Volt olyan, aki meg akart győzni, hogy rosszul ejtem ki a saját nevemet! Sőt, volt aki azt hitte, ez a keresztnevem :(.

2016. máj. 24. 17:19
 16/25 anonim ***** válasza:
Kiss Virág a szomszéd.
2016. máj. 24. 21:13
 17/25 anonim válasza:
58%
Nekem szép, német vezetéknevem van, és nagyon szeretem. A különleges vezetéknevek tetszenek egyébként is.
2016. máj. 30. 13:21
 18/25 anonim ***** válasza:

Nekem nagyon tetszenek a Jókai regényekbeli magyarosított zsidó nevek. Fantáziadúsak, mind jelentenek valamit.

Persze magamnak nem kéne, elég érdekesek a mieink is.

Volt, amikor olyan helyen dolgoztam, hogy neveket kellett egész nap írni, meg anyja nevéket; szerintem minden név jó.

Az is jó, amikor valaki rendesen megmondja, hogy hogyan kell írni a nevét, kérés nélkül. Mondjuk "Kisch, sch-val a végén, vagy "Dezsőfi, Dé-esse-duplavé-f-ipszilon".

A legérdekesebb, hogy milyen neveket változtatnak meg emberek. Hogy valakinek miért jobb a Médai a Medve-nél?

Nekem a Medve sokkal jobban tetszene.

2016. máj. 31. 16:39
 19/25 anonim válasza:
Kolompár, Puporka
2016. jún. 15. 20:50
 20/25 anonim válasza:
Nekem tetszik a Szentkirályi, vagy a Magyar vezetéknév is.
2016. jún. 16. 08:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!