Hol találhatok megbízható, precíz családfakutatót?
Az ismerőseid közül, akinek sok szabad ideje van, vagy egy éppen ráérő unokatestvér. Levéltárakban is érdeklődhetsz, vagy egyetemen, főiskolán (főként a történelem tanszékek környékén)
Szívesen segítenék én is, de sajnos nekem sincs időm. Egyébként érdemes belefogni, mert nagyon izgalmas dolog, de úgy sokkal érdekesebb, ha maga csinálja az ember, még ha egy héten csak 1-2 órát is tud rászánni.
Az elején, (mert gondolom, hogy magadból és a szüleidből indulsz ki) még úgyis adatot kell gyűjteni a rokonságtól (név,születési idő, hely, vallás (hol keresztelték), iskolai végzettség, foglalkozás stb., attól függően, mennyire részletesen szeretnéd)
Ha már a fejedben összeállt legalább a dédszülődig visszamenőleg a rokonság, s hogy ki hol lakott, akkor lehet elindulni a plébániára anyakönyvet bújni, vagy a helyileg illetékes levéltárba.
Sok sikert!
Még esetleg egy idősebb (nyugdíjas) ismerőst kérhetnél meg, aki még lehet, hogy örülni is fog, hogy elfoglalhatja magát.
(első voltam)
Köszönöm! Sajnos a rokonság nagyon szétszéledt (külföldre főként, unokatesóm sajnos nincs), meg kihalt kissé, úgyhogy a nyugdíjas korosztályból sajnos nem tudok megkérni senkit.
A dédszülőkig eljutottam, majdnem mindent sikerült összeírnom, de a dédszülőktől fölfele semmi, csak egy-két név... most jött el a plébánia ideje. Csak ehhez utaznom is kéne. Ami persze nagy kaland lenne, csak hát az idő. És inkább szeretnék valaki olyat megbízni, aki tényleg ért hozzá, tudja, mit, hol kell keresni.
A történelem szakos hallgató nagyon jó ötlet:-) Ők biztosan tudják, hogyan érdemes kutatni, levéltárban is biztosan sokszor járnak.
Esetleg írjon legyen kedves egy privát emailt, én nekem ez a foglalkozásom.
Referencia képes vagyok.
Üdvözlettel (nem írhatom ki a reklám miatt)...
Örülök, ha tudtam segíteni, még ha csak tanáccsal is. Ha lenne időm, hidd el, elvállalnám, mert csináltam már hasonlót (két iskola társadalmi - felekezeti összehasonlítása), s izgalmas nagyon.
Remélem összejön az előttem szólóval.
egy töri szakos
"04-08 20:10-nek: Engem nagyon érdekelne, esetleg e-mail címet kérhetnék? Már régóta szeretném a családfámat felkutatni..."
100%-ban - ma 18:43
Írtam E-mailt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!