Már 2éve, h após házában élünk. Azért költöztünk ide, mert a párom fogja megörökölni és, h ne legyen üresen, mert apósék nem itt laknak, így ide költöztünk. Szeretünk itt lakni nagyon szép kertes családi ház. Após sajnos nagyon okoskodó szeret beleszólni mindenbe, a párom már nem nagyon bírja ezt idegileg. Felnéz az apjára és segít neki mindenbe, de sokszor összekapnak főleg a házon..Idén lépnünk kell, h maradunk és felújítsuk a házat, vagy veszünk egy saját házat, ami nem lesz egyszerű, de belevágunk, ha arról van szó..Ha veszünk házat biztos vagyok benne, h megszakad a kapcsolatunk az apósomékkal. Ők azt szeretnék, h itt lakjunk, de egyszerűen nem lehet velük leülni és megbeszélni a dolgokat. Nem adnak nekünk szabad kezet, mert ugye nem a miénk a ház, nekünk így nem jó, mert szeretnénk a magunk urai lenni..Volt már más is ilyen cipőbe? Mit tanácsoltok?
A megoldás nagyon egyszerű. Kinyitjátok a picike kis szátokat, és megmondjátok az apóspajtásnak, hogy hálásak vagytok azért, hogy ott lakhattok, de vagy úgy alakítjátok az otthonotokat és nem szól bele, ahogy akarjátok, vagy kénytelenek lesztek elköltözni.
Megértem a problémád, senki sem szeretne úgy élni, hogy megmondják mit kezdhet az otthonával és mit nem.
2016. ápr. 21. 18:41
2/14 anonim válasza:
Így van! Meg kell beszélni, hogy mi a gond, és emiatt már a költözést fontolgatjátok.
Esetleg ajándékozási szerződéssel adják nektek a házat, ha ez működhet...
2016. ápr. 21. 18:49
3/14 anonim válasza:
Ha vesztek egy házat, miért kellene megszakadnia a kapcsolatnak? Mi nehezíti a házvásárlást, az írtad, nem lesz egyszerű?
Nézd, nem tudom hány éves az apósod, de 10-20 évig gondolom még élni fog, az kérdés, hogy tudtok-e ennyi időt várni az örökségre, és el tudjátok-e viselni ennyi ideig azt, hogy nem olyan házban és nem úgy éltek, ahogy szeretnétek. Én nem tudnám, azt írtad, a párod idegeit is kezdi megviselni a helyzet, ezért számomra elég egyértelmű a válasz. De nektek kell döntenetek.
2016. ápr. 21. 18:49
4/14 anonim válasza:
költözés.
2016. ápr. 21. 18:50
5/14 anonim válasza:
1-2! Szerintem hiába beszélik meg, hogy nekik ez vagy az nem tetszik, após úgysem fog tudni kibújni a bőréből, és mivel az ő háza, úgyis talál majd olyan dolgot, amibe beleszólhat. Az emberek nem változnak, ha 2 éve ezt csinálja, akkor később sem fogja másképp, hiába ígéri meg csak azért, hogy maradjanak.
2016. ápr. 21. 18:51
6/14 anonim válasza:
En nem költöznék, ha az após meglátja,hogy felujitva szebb lett a ház, változni fog a nézete,talán az emlékeit félti.
2016. ápr. 21. 19:01
7/14 A kérdező kommentje:
Sajnos velük nem lehet szót érteni. Többször megbeszéltük és, csak ígérgetett, h nem szól bele! Arról ne is beszéljünk, h úgy járnak kelnek az udvaron, mintha ők is itt laknának..ebből is volt vita többször is. Érthető, mert az övéké, de mindennek van határa..Ha vennénk házat nem tudnánk megengedni magunknak, h ilyen házat vegyünk, mint amibe most élünk. Jól össze kellene szorítanunk a nadrágszíjat, de ha nyugodtabb és normális életet tudnánk élni, akkor mindenképp megérné..
2016. ápr. 21. 19:43
8/14 anonim válasza:
Szerintem ha nem ott laknak,akkor nem téma, vagy megmondjátok,hogy mi a helyzet, vagy szépen bólogattok minden ötletére,aztán meg nem úgy csináljátok, hanem ahogy nektek tetszik. Mikor kész,már nincs mit tennie.
2016. ápr. 21. 20:01
9/14 anonim válasza:
Mennyi időközönként jár át hozzátok?
2016. ápr. 21. 20:06
10/14 anonim válasza:
Nálatok csak a költözés jöhet szóba. Azért mert az apósod egy bunkó, aki uralkodni akar rajtatok. Nos mi kaptunk egy házat a szüleimtől a mi nevünkre, és nem járkálnak át, nem parancsolgatnak, nem szólnak bele semmibe, csak akkor intézkednek ha megkérjük őket. Szóval ha azt a házat igazán nektek szánnák akkor miért nincs már rég a párod nevén? Vagy ha nincs is átiratva de nektek adnák akkor miért viselkednek úgy mintha ez mégis csak duma lenne? Miért viselkednek úgy mintha az övék lenne? Igazából nem akarják nektek adni, kár bele ölni a felújítás árát mert akkor még nehezebb lesz költözni. A párod álljon a sarkára és mikor ott okoskodnak akkor dobja ki őket, és állítsa őket válasz elé, vagy a tietek és nincs bele duma abba hogy éltek, mit csináltok vagy húztok a fenébe. Adják a házat vagy nem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!