Mik azok a nevek, amit semmiképp sem adnál a születendő gyerekednek?
Ami nagyon nem tetszik, vagy bármi egyéb rossz emléked van róla.
Nekem ilyen a Béla, Hilda, Mariann, ezek egyszerűen csak taszítanak, de van olyan is, amit egy konkrét személy miatt nem adnék: Ildikó.
Hát fontos a vezetéknév is. de gyümölcsnevet nem adnék az tuti se zöldséget meg azokat a cigány neveket se...
A Bélát mindenki írta hát nem tudom talán azért nem mert nekem 4.Béla jut róla eszembe meg a töri.amit nemnagyon bírok
DE más névvel nincsen problémám.
Rezső, Arzén, Boáz, Özséb, Rikárdó, és mert túl sok van: Bence, Máté, Balázs, Bálint stb.
Lánynak: Marióra (szvsz a leghülyébben hangzó név)
Meg még a sose hallott legfurább neveket.
A Barbarával mi a gond?Szerintem nagyon szép név. Ezen kívül vannak azok a különleges nevek,pl. Skolasztika,amiket csak utónévként adnék.
Amúgy amit egyáltalán nem,az a Marcell,Piroska,Sándor.
-amik egyenesen röhejesek az idegenségük és a fonetikus leírás miatt: Dzsásztin, Dzsennifer, Pamela, Brendon stb.
-ami alapjáraton röhejes: Leokádia
-nagymagyar nevek nagy része (Taksony és társai)-nem ilyen a politikai beállítottságom
-Arisztid és Tasziló (szval az ilyen viccekben levő arisztokrata nevek)
-amiknek a hangzása nem tetszik: Béla, Géza, Ödön, Jeromos, Mária, Márta, Fruzsina
-konkrét személy miatt: Klára, Adrienn (bár a hangzásuk sem a szívem csücske
és ez teljesen más kategória, de a közeli rokonságban adott nevek közül sem adnék egyet sem, mert nem akarom, hogy pl. Zsuzsika/Ferike legyen szegény gyerek élete végéig, még akkor is, ha 50éves és 120 kiló esetleg... pedig ott vannak szép nevek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!