Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Hogy kutathatnám fel a "gyöker...

Hogy kutathatnám fel a "gyökereimet"?

Figyelt kérdés
Szóval bolgár vagyok féligmeddig... de egyrészt nagyon sokan meghaltak arról a részről másrészt pedig akik élnek nem hajlandóak velünk foglalkozni ők gazdagok mi nem (nem is a pénzük érdekel bár lehet ezt hiszik...) én csak szeretném megtudni honnan származok ,hogy kerültek magyarországra stb stb..
2016. ápr. 2. 12:24
 1/6 anonim ***** válasza:

Ehhez nem kellenek a gazdag rokonok.

Családfa kutatás. Ha te nem tudod, hogy kell, akkor vannak szakemberek akik ezzel foglalkoznak, akik utána járnak, utaznak is ha kell. Csak meg kell fizetni az árát. Mivel nem a pénz számít így neked ez is egy lehetőség.

2016. ápr. 2. 12:38
 2/6 A kérdező kommentje:

az a baj ,hogy velük nem lehet beszélni...egy falat húztak közénk..pedig nem a vagyonukra fáj a fogunk...

megbízhatóak ezek cégek akik ezekkel a dolgokkal foglalkoznak?

2016. ápr. 2. 14:19
 3/6 anonim ***** válasza:

Templomokba, könyvtárakban, helyi tárlatokban minden megvan. Kinek kitől, mikor született gyermeke, kivel kötött házasságot, milyen ingatlant vásárolt, stb..

Keresd fel a helyi plébánost, atyát, lelkészt és kérj tőle segítséget. Valószínűleg 60 féle könyvet rak eléd és válogathatsz! :D

Ha nem jársz sikerrel, akkor kérdezd meg a rokonokat, hogy honnan származtok, még ha csak egy várost vagy régiót is mondanak már egyszerűbb a helyzet. Ezekből lehet következtetni h mik voltak arrafele a hagyományok, vallási csoportok, stb. Oda is elmenni, szintén felkeresni a plébánost, aki segít.

Én nagyon jókat tapasztaltam. Egyszer sem utasított el senki, vagy küldött el. Mindig segítőkészek voltak.

Én úgy gondolom, hogy elég nehéz és sokszor borzasztó fárasztó, de megéri. :)

Olyan váratlan kérdések bukkanhatnak fel, amire nem számítasz. Olyan váratlan eredményeket kaphatsz, amiket nem akarsz elhinni. :) A kutya nem gondolta volna hgy nekem közöm lehet egy régi királyhoz vagy egy forradalmárhoz :) Szóval igen! Megéri.

2016. ápr. 2. 14:44
 4/6 anonim válasza:
Ha tudod lehetőleg a neveket, vagy mást akkor itt van ez is.. [link]
2016. ápr. 2. 16:41
 5/6 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm a válaszokat :)
2016. ápr. 2. 18:25
 6/6 anonim ***** válasza:
A Facebookon van egy Családfakutatás csoport, keress rá és lépj be, ott nagyon sok gyakorlati tanácsot adnak, nagyon intelligens, jó hangulatű társaság, én ott sokat tanultam, hogyan kell ezt csinálni. Külföldi őssel egyébként nagyon nehéz , én is egy messziről idevetődött ükapa után nyomozok, eddig eredménytelenül.
2016. ápr. 5. 06:26

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!