Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Hogy lehet internet segítségév...

Hogy lehet internet segítségével családfa kutatást végezni?

Figyelt kérdés
Rokkantnyugdíjasként temérdek idővel rendelkezem, ezért szeretnék kutatni a családom után. Sajnos a lehetőségeim korlátozottak, mert lakáshoz kötött vagyok.Kizárólag az internetre szorulok. Ehhez kérnék segítséget.
2016. febr. 3. 10:01
 1/7 anonim ***** válasza:
0%

Így e.

Tudom, hogy a Pityu az igazi apád, van 5 féltestvéred 5 különböző anyától, Pityu postás volt majd sintér, az ő annya a te öreganyád akinek a férje az alkesz Jóska papa volt, aki kidobta a porcelán étkészlete a hatodikról mert nem tetszett neki. Na az ő apja volt a te dédapád, aki csípős paprikával itta a pálinkát, a felesége meg az almabort.

2016. febr. 3. 11:21
 2/7 klopusz ***** válasza:

Én itt kezdtem:

[link]

Feltöltöttem azokat az embereket/adatokat, amiket tudtam, majd a rendszer is ajánlott vélhető rokonokat.

Ez alapesetben ingyen van, a jobb, szélesebb körű használatért viszont fizetni kell (szerintem nem is keveset).

Ezen kívül rengeteg születési anyakönyvi kivonatot is lehet találni a net-en.Ehhez persze az kell, hogy őseink nevét, születési idejét és helyét tudjuk.

2016. febr. 3. 12:13
 3/7 anonim válasza:
familysearch.org -al kezdtem, és azóta is azt tartom a leginkább használhatónak. Rengeteg adatot tartanak fent szervereiken, és minden része ingyenes.
2016. febr. 3. 18:47
 4/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a segítőkész válaszokat. A bátor noname válaszoló ősprimitívségéhez NO COMMENT!
2016. febr. 3. 19:04
 5/7 anonim ***** válasza:
52%

Senki nem kivancsi a te csaladfadra.

2016. febr. 3. 19:37
 6/7 klopusz ***** válasza:

A hármas válaszoló valóban nagyon jó oldalt ajánlott.

Én azért nem tettem, mert magamból indulok ki. Sajnos nem beszélek angolul, pedig úgy könnyebb és gyorsabb lenne.

Sok sikert a kutatáshoz!

2016. febr. 4. 10:41
 7/7 anonim ***** válasza:

De hát nem kell a familysearchhöz angolul tudni, minden egyértelmű.

Vagy, ha problémád van írhatsz, segítek.

A baj az, hogy vannak tájegységek, ahonnan nincsenek fenn a polgáriak, és akkor legalábbis a kezdéshez -ha nem tudod halál biztosan- el kell menni a levéltárba, vagy meg kell kérni valakit.

De lehet, hogy szerencséd van.

Szívesen segítek itthonról, elmenni sajnos nem tudok.

2016. febr. 16. 04:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!