Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Mi a véleményetek a családfa...

Mi a véleményetek a családfa állításról?

Figyelt kérdés
Szerintetek van értelme tudni, hogy az embernek kik az ősei, nehogy vérfertőzési kapcsolatokat ápoljon, amiről nem tud? Szerintetek a gondolatszabadságnak hol van a határa? Lesznek olyan gépek, amikkel kiszűrhető, hogy az ember mit gondol és miért? Vagy még csak a hazugságvizsgálók szintjén, kriminalizálva?

2016. jan. 13. 14:14
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
94%
Nem értem, az utolsó 3 kérdés hogy jön ide.
2016. jan. 13. 14:32
 2/14 anonim ***** válasza:
87%

Akarod tudni, hogy kik voltak az őseid? Akkor van értelme.

A vérfertőzés elkerüléséhez viszont felesleges. Csak tudod, hogy kik a szüleid, gyerekeid, tesóid, unokatesóid, nem? A törvény szerint a közvetlen, vagy egyenes ági rokonokkal való közösülés minősül vérfertőzésnek. Testvérrel, szülővel, nagyszülővel, unokával... a törvény már az unokatestvérek közötti kapcsolatot is engedi, ha pedig távolabbi rokonnal jössz össze, az a kutyát sem érdekli. Egy harmadunokatesóval például alig van közös génetek...

2016. jan. 13. 14:34
 3/14 anonim ***** válasza:
93%

Ha kíváncsi vagy rá, hogy az őseidnek mi volt a neve, merre éltek, honnan származtak, akkor persze, van értelme, hiszen érdekes, érdekel. Ennyi az értelme.

Az utolsó három kérdésed nem kapcsolódik ide, és semmi kedvem most filozofálgatni. Ne szívj annyit szerintem.

2016. jan. 13. 14:35
 4/14 anonim ***** válasza:
93%
Ez ám a "túinvan"!
2016. jan. 13. 14:40
 5/14 anonim ***** válasza:
96%
Számomra van értelme, mert érdekel, ezért is kutatom.
2016. jan. 13. 14:51
 6/14 A kérdező kommentje:
jó abban az esetben kérdezem, ha valaki esetleg nevelőintézetben nőtt fel, szerintetek van joga mengtudni kik az ősei, van joga hozzá, hogy kialakult, értelmes és jó kapcsolatokat esetleg próbára tegyen egy ilyen találkozás. A hazgságvizsgáló talán így jön ide, meg a gondolatszabadság.
2016. jan. 13. 15:14
 7/14 Andizsuzsi ***** válasza:
90%

"jó abban az esetben kérdezem, ha valaki esetleg nevelőintézetben nőtt fel, szerintetek van joga mengtudni kik az ősei"

Van joga. A szükséges mértékig (vérfertőző kapcsolat megelőzése) a segítséget is megkapja.

2016. jan. 13. 15:18
 8/14 A kérdező kommentje:
hol kap segítséget ilyen esetekben?
2016. jan. 13. 15:21
 9/14 A kérdező kommentje:
mert én például gyerekkoromban romantikus filmeket néztem, a borostyánt, tudom, hogy nem valami felemelő, ma már sokkal vagányabbakat néznek a gyerekek tíz órán keresztül, de az éppen arról szólt, hogy végig egy óriási dilemma, hogy a csaj párja nem a rokona-e, az andreas, és marha sokáig tartott az a sorozat, a szinkronszínészek csak úgy sziporkáztak benne, emlékszem, biztos jó sokat kerestek, de elég intrikus volt, emlékeztek? aki látta, vagy tud hasonló sztorit, szóljon
2016. jan. 13. 15:24
 10/14 Andizsuzsi ***** válasza:
49%

"hol kap segítséget ilyen esetekben?"

A gyámhivatalban. Megtudhatja, hogy kik a szülei és testvérei (ha vannak).

A filmeket ne keverd ide, a Harry Potter is ment a tévében, de azért senki sem rohan családfát állítani, hogy megtudja, van-e mugli a felmenői között.

2016. jan. 13. 15:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!